időjárás 17°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Márki-Zay Péter a baloldali összefogásról: ez a modell megbukott

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.04.10. 20:40 2022.04.12. 02:41
Márki-Zay Péter a baloldali összefogásról: ez a modell megbukott

Minden hátrányát elszenvedtem ennek az összefogásnak

– hangsúlyozta vasárnap esti, az országgyűlési választásokat értékelő videójában Márki-Zay Péter, hozzátéve: az összefogás modellje csődöt mondott, ezért mostantól ellenállásra van szükség Orbán Viktor leváltásához. A hatpárti összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje szerint arra számítani lehetett, hogy a vereség után a szövetségből egyesek lelépnek, sőt 

az sem volt meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc benne találta meg a választási kudarc felelősét.

Mint mondta, ez a ködösítés és vádaskodás már az ellenzéki előválasztás során is ment, most pedig Gyurcsány közvélemény-kutatásokkal fogja majd igazolni, hogy miben hibázott, hogy egy baloldali jelölt kellett volna, és Dobrev Klárával nyertek volna.

A Fideszre és Orbán Viktor miniszterelnökre térve Hódmezővásárhely polgármestere kijelentette: a náci Németország is megirigyelte volna a Fidesz propagandagépezetét. Véleménye szerint a gyurcsányozással szét tudták verni az ellenzéki egységet. Úgy vélte, a 12 éve tartó gyurcsányozás eredménye, hogy a jobboldalon sok szavazót elvesztettek. A választás kapcsán pedig közölte: nem április 3-án, hanem már előtte elcsalta a Fidesz.

Hódmezővásárhely polgármestere arról is beszámolt, hogy ígéretéhez híven pártot fog alapítani, a mostani javaslata pedig az lenne, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alakuljon párttá, amely egy néppárt lenne.

Ezt azonban majd az MMM dönti el – tette hozzá.

Márki-Zay szerint a jövőben ki kell találniuk, hogyan tudják meggyőzni az embereket, az agymosást semlegesíteni, az információkat eljuttatni vidékre, mivel az ellenzék ezt eddig nem tudta megoldani.

– Kellenek a fiatalos módszerek, kellenek a fiatalok. Jelen kell lenni vidéken. Meg kell védeni a vidékieket – fogalmazott. Elmondása szerint „kocsmapartizánokra” van szükség, akik elmennek a kistelepülésekre beszélgetni az emberekkel, semlegesíteni az agymosás hatásait és elvinni nekik a híreket.

Kérdésre válaszolva az összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje a gyermekvédelmi népszavazásról is beszélt. Márki-Zay kiemelte,

megnyugtató, hogy a referendum eredménytelen lett, ugyanis annak kizárólag propagandacélja volt.

Borítókép: Márki-Zay Péter a választási vereségét elismerő beszéde közben április 3-án a műjégpályán (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.