Márki-Zay burkoltan lebolsevikozta a DK-t

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt szerint egy bolsevik pártban mindenki azt támadja, akit a főnök kijelöl.

Magyar Nemzet
2022. 04. 11. 17:55
null
20220315 budapest muegyetem rakpart az ellenzeki felszolalok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A vereségben az ember természetes módon magányos – mondta Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje arról, hogy több ellenzéki politikus sem állt ki mellé a vereség éjszakáján. Hozzátette: Gyurcsányról lehetett tudni, hogy így fog tenni.

A DK trollhadserege már a választás előtt folyamatosan okolt engem. Már akkor ment ez a vádolgatás, ez most újraindult – jelentette ki Márki-Zay. Gyurcsány szombati beszédére reagálva – miszerint Dobrev Klárával nyert volna az ellenzék – a hódmezővásárhelyi politikus elmondta, hogy egy baloldali jelölttel sem sikerült volna nyerni.

– Most, hogy az ellenzék egymásnak ugrott, a kormánypárti média nagy örömmel veri be az utolsó koporsószögeket az összefogásba 

– mondta Márki-Zay, aki szerint Érden már egy nappal a választás előtt arról beszéltek egy DK-s fórumon, hogyan fogják őt kicsinálni. A politikus ezután megköszönte a 106 jelöltnek is a munkát, azt mondta, nem fogja elfelejteni őket soha. – Egyelőre nem láttam, hogy olyan sokan ellenem fordultak volna, bár voltak ilyenek is.

Tudjuk, hogy egy bolsevik pártban elég utasítani a főnöknek, hogy most őt kell támadni, és mindenki ráugrik.

De én nagyon értékelem azoknak a kiállását, akik ezt nem tették meg A DK-n belül beszédes, hogy kik azok, akik még vagy egyáltalán nem álltak bele ebbe, a Jobbikon belül – ahol Jakab Péter fontos szövetségese Gyurcsány Ferencnek – is volt olyan, aki különvéleményt fogalmazott meg, és ezt én hálásan értékelem – mondta. – Minden hátrányát elszenvedtem ennek az összefogásnak – tért rá a vereség okainak elemzésére Márki-Zay Péter, hozzátéve: az összefogás modellje megbukott, ezért mostantól ellenállásra van szükség Orbán Viktor leváltásához. A hibáit elemezve azt is elárulta, az ő kommunikációs stílusa „nem tudja megszólítani azt, akit Jakab Péternek sikerült megszólítania, illetve akiket kellett volna megszólítania”.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.