időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

A magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb leszámolását oldotta meg a rendőrség

A megtámadott kárpátaljai településre vittek segítséget az ökumenikusok

Elek Nikoletta
2022.05.04. 16:04 2022.05.04. 16:55
A megtámadott kárpátaljai településre vittek segítséget az ökumenikusok

Generátorral, élelmiszerekkel és higiénés csomagokkal segít az Ökumenikus Segélyszervezet a Beregszásztól ötven kilométerre lévő Volócon, amelyet rakétatámadás ért tegnap este.

A segélyszervezet közleménye szerint a támadás során a gyermekes menekült családok számára átmeneti menedéket nyújtó helyi óvoda épülete is megsérült, valamint több ingatlan ablaka betört. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai ezért generátorokat, élelmiszert és higiénés csomagokat vittek a helyszínre, ezzel is támogatva a 150 háborús menekültet. 

A magyar kormány Magyarország segít! humanitárius segélyprogramjának keretében az ökumenikusok egyébként már korábban is támogatták a volóci, csakúgy mint a többi 220 kárpátaljai közösségi szállót élelmiszerrel, személyes higiéniai eszközökkel, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges háztartási gépekkel.

A segélyszervezet emellett június végéig egy átfogó, összesen egymilliárd forint értékű segélyprogramot hajt végre, amelynek keretében havi mintegy 250 tonna segélyárut szállít Magyarországról Ukrajnába a rászorulók támogatására. A segélyszállítmányok legnagyobb arányban tartós élelmiszereket, kisebb részben pedig higiéniai és gyermekápolási cikkeket tartalmaznak. 

A nagyszabású segélyprogram Kárpátalján túl kiterjed Lemberg, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Csernyivci, Dnyipro, Zaporizsje, Harkov, Poltava, Cserkaszi városokra, illetve azok térségére is.

Miként lapunk is beszámolt róla, tegnap este infrastrukturális létesítményt ért légitámadás Kárpátalja volóci  járásában. A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás tájékoztatása szerint a rakétatámadás egy villanytelepet ért a volóci vasútállomás közelében. A robbanás következtében tűz keletkezett, a lángok megfékezésén tizenkét kocsival ötven tűzoltó három órán át dolgozott. Személyi sérülés nem történt.

Borítókép: A háború kirobbanásakor útnak indított első segélyszállítmány (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Háború Ukrajnában

Szovjet gyártmányú rakéta csapódhatott be Moldovában

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.