időjárás 25°C Orbán 2022. május 25.
logo

Dömötör: Meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét

Forrás: OS, Kormányzati Tájékoztatási Központ
2022.05.13. 14:24 2022.05.18. 13:10
Dömötör: Meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét

A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közötti munkamegosztás is – fogalmazott közleményében Dömötör Csaba parlamenti államtitkár.

Az említett cél érdekében meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét. Éppen ezért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd, felügyeletüket Papp Károly látja majd el államtitkári rangban. A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot.

A miniszterelnök munkaszervezetének erősítése megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is. A nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfők és a kancelláriaminisztériumok szervezeti rendjébe. A nemzetbiztonsági szolgálatok hatásköreit és működési rendjét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló sarkalatos törvény továbbra is szigorúan meghatározza – áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ által közreadott közleményben.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)