Dömötör Csaba: Nem támogathatjuk olyan szankciók bevezetését, amik jobban fájnak Európának

Halász János, a Fidesz képviselője a parlamentben közölte, hogy semmilyen pártpolitikai szempont nem írhatja felül a magyar érdekeket.

2022. 05. 10. 10:47
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. december 14. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ukrajnában háború van. A Fidesz álláspontja világos: elítéljük az orosz agressziót és támogatjuk Ukrajna szuverenitását – közölte napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte: Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, ezért hazánk nem küld fegyvereket Ukrajnába.

– Segítünk viszont minden bajbajutottnak, a háború elől hazánkba menekülőknek

– tette hozzá.

Mint mondta, hazánk ott segít, ahol tud, de az elfogadhatatlan, hogy Magyarországgal fizettessék meg a háború árát, majd elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bizottság tervét is az orosz olajembargót illetően. – Ennek a javaslatnak az elfogadása azt jelentené, hogy 700 forintra nőne a benzin és 800 forintra a gázolaj ára – közölte Halász János, kiemelve:

semmilyen pártpolitikai szempont nem írhatja felül a magyar érdekeket, ezért a baloldal is mondjon nemet a brüsszeli javaslatra.

Továbbá a képviselő kiemelte, hogy egy olaj- vagy gázembargó a magyar rezsicsökkentés végét is jelentené.

– A háborús helyzet csak fokozta az Európára nehezedő gazdasági problémákat – válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára megjegyezte, hogy például Németországban negyven éve nem volt olyan magas az infláció, mint most.

– Nagyon észnél kell lennünk, ezért nem támogathatjuk olyan szankciók bevezetését, amik jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak 

– figyelmeztetett az államtitkár.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tegnap Magyarországon járt, és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a szankciók ügyében. Továbbá Dömötör Csaba közölte, hogy a kormány különböző intézkedésekkel – rezsicsökkentés, élelmiszerárstop, illetve benzinárstop – védi a magyar embereket a gazdasági nehézségektől.

– A baloldali pártok hetek óta azzal riogatnak, hogy jönnek a megszorítások, és az árstopok megszűnnek. Ezzel szemben a kormány nem megszüntette, hanem meghosszabbította az intézkedéseket 

– hívta fel a figyelmet az államtitkár, aki arra is kitért, hogy a 2008-as gazdasági válság időszakával ellentétben a magyar gazdaság most sokkal stabilabb lábakon áll.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.