„Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg a Jobbik-bulin megtámadott nő.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2022. 05. 17. 10:00
null
20220320 Budapest Lakossági fórum Kőbányán Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Szilágyi György jobbikos képviselő Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után. Mint fogalmazott:

Megmondom őszintén, éppen tegnap beszéltünk arról, hogy talán érdemes lenne szakember segítségét kérnem, aki segít a trauma feldolgozásában. Ez pszichológusi segítséget jelentene, ezen még gondolkodom. A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni.

A Blikk emlékeztetett, hogy a 24 éves nő választókerületi szervezőként kapott meghívást tavaly decemberben a Jobbik disznóvágására, ahova a párt szabolcsi vezetői, a felső pártvezetés tagjai is hivatalosan voltak, így természetes volt, hogy ő is jelen lesz. Annak ellenére, hogy párját, az akkor még alelnöki tisztséget betöltő Szilágyi Györgyöt – hiába kérte – nem hívták meg. Mint nyilatkozta, a

legvadabb álmaiban sem gondolta, hogy bajba kerülhet, pedig a férfiakkal teli rendezvény egy ponton rémálommá vált: becsalták egy szobába, az ajtót rázárták, az egyik jobbikos pedig erőszakoskodni kezdett vele. 

Segítségért kellett kiabálnia, hogy valaki észrevegye, mi történik, és ha nincs Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke, aki a kiáltozást hallva kimentette a szobából, talán még sokkal durvább dolog történik. 

A Blikk kiemelte azt is, hogy az ügy kirobbanása óta Anitát megbélyegezték, és csak még több támadás éri. A lap szerint a fiatal hölgy számára az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták, viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított volna: a Fidesz képviselői.

Azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni

– írta a V. Anita egy köszönőlevelében.

A nő ezért előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire, nem rögtön fordult a rendőrséghez, amit a bírálói a szemére vetnek. Úgy tudni, egyelőre továbbra sem hallgatott ki senkit gyanúsítottként az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol személyi szabadság megsértésének gyanújával nyomoznak. A lap hozzátette, hogy egy ilyen cselekedet egyébként alapesetben három év börtönnel is sújtható. Úgy tudni, a tanúk felkutatása már megkezdődött.

Borítókép: egy korábbi kőbányai lakossági fórumon Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Szilágyi György jobbikos képviselő (b-j) (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.