Michael Wallace Banach hazánk új apostoli nunciusa

Ferenc pápa a mai nappal Michael Wallace Banach memphisi címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.

Magyar Nemzet
Forrás: katolikus.hu2022. 05. 03. 13:38
null
Forrás: Magyar Kurír
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa 2022. május 3-án Excellenciás és Főtisztelendő Michael Wallace Banach memphisi címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki 

tájékoztatott közleményében az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK).

Michael Wallace Banach Memphis címzetes érseke 1962. november 19-én született Worcesterben (Massachusetts, USA). 1988. július 2-án szentelték pappá Worcester Egyházmegye szolgálatára. 1994-ben szerzett kánonjogi doktorátust és miután végzett a Vatikáni Diplomáciai Akadémián, a Szentszék diplomáciai szolgálatába lépett. 

1994-től 2007-ig Bolívia, majd Nigéria pápai képviseletein dolgozott, valamint a Szentszék Államtitkárságán az államközi kapcsolatok szekciójában. 2007 és 2013 között a Szentszék állandó megfigyelője volt az Egyesült Nemzetek Szervezete Bécsi Hivatalában és az ENSZ Iparfejlesztési Szervezeténél (UNIDO). Egyidejűleg a Szentszék képviselője a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnél (IAEA), az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél (OSCE) és az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezetnél (CTBTO). 2013. február 22-én Memphis címzetes érsekévé nevezték ki és Pápua Új-Guinea apostoli nunciusává, majd 2013. május 18-án a Salamon-szigetek apostoli nunciusává is. 

2016. március 19-én Szenegál apostoli nunciusává nevezték ki és apostoli küldöttnek Mauritániába. 2016. július 9-én a Zöld-foki Köztársaság apostoli nunciusává is kinevezték. 2016. augusztus 22-én nevezték ki apostoli nunciussá Bissau-Guineába. 2017. május 13-án apostoli nunciussá nevezték ki Mauritániába.

Borítókép: Michael Wallace Banach hazánk új apostoli nunciusa(Forrás: Magyar Kurír)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.