időjárás 28°C Ottó 2022. július 2.
logo
Szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét

Novák Katalin üzent a magyar honvédelem napján

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.21. 08:04 2022.05.21. 14:24
Novák Katalin üzent a magyar honvédelem napján

Novák Katalin köztársasági elnök szerint szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét.

Az államfő a Facebook-oldalán szombaton emlékeztetett arra, hogy ez a magyar honvédelem napja. A Görgey Artúr tábornok vezette honvédsereg 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Buda várát az osztrák csapatoktól.

Most, amikor háború dúl Magyarország szomszédságában, még inkább érezzük: szükségünk van az erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét

– fogalmazott Novák Katalin.

Magyarország békéjének és biztonságának záloga az a Magyar Honvédség, amelynek gyökerei egészen 1848–49-ig nyúlnak vissza – tette hozzá.

A köztársasági elnök köszöntött minden magyar katonát és honvédelmi alkalmazottat, „itthon és külszolgálatban egyaránt”.

Államfőként és főparancsnokként is számítok elhivatott munkájukra

– írta Novák Katalin.
 Borítókép: Novák Katalin (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.