Széles körű támogatottságot élvez az alaptörvény

A Jobbik útja elrettentésül szolgálhat a Mi Hazánk számára.

Bákonyi Ádám
2022. 05. 09. 14:55
ORBÁN Balázs
Budapest, 2022. február 22. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a magyaroké – jelentette ki napirend előtt Toroczkai László, aki szerint ugyanakkor rengeteg teendő és eltakarítanivaló van ahhoz, hogy ez így legyen. A Mi Hazánk frakcióvezetője idesorolta az alaptörvényt, amely szerinte nem élvezi a társadalom többségének a támogatását, mivel azt szinte kizárólag a Fidesz–KDNP képviselői szavazták meg, így „pártalaptörvény” lett belőle. A politikus ugyanakkor abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte az ellenzék feles alkotmányozásra vonatkozó ötletét. „A Jóisten mentsen meg minket ettől az elképzeléstől is” – fogalmazott Toroczkai, aki szerint egy alkotmányozó nemzetgyűlés irányába kellene elindulni, amibe be kell vonni a civileket is. 

Válaszában Orbán Balázs közölte: nem ért egyet azzal, hogy alacsony lenne az alaptörvény társadalmi támogatottsága. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy széles körű támogatottságot élvez az alaptörvényben található számos rendelkezés.

Idesorolta a déli határok fizikai és jogi védelmét az ostromló migránsokkal szemben, a pénzügyi egyensúly fenntartását, a családok és a gyermekek védelmét, illetve a kormány cselekvési képességét járvány vagy háború idején. 

– Ha az alaptörvényt támadják, akkor ezeket az intézkedéseket támadják

– mondta Orbán Balázs. 

Szerinte a Mi Hazánk mozgását látva van esély arra, hogy egy új Jobbik alakul, ám a Jobbik útja elrettentésül szolgál, hiszen a párt szélsőséges, antiszemita pozíció után behódolt a balliberális oldalnak. – Szorítunk, hogy a Mi Hazánk ne így végezze – zárta szavait Orbán Balázs.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.