Tizenegy településen tartanak időközi önkormányzati választást most vasárnap

Tizenegy településen tartanak időközi önkormányzati polgármester- és képviselő-választást vasárnap. Azokat a korábban már kitűzött időközi választásokat rendezik most meg, amelyeket a koronavírus után bevezetett veszélyhelyzet miatt korábban nem lehetett.

Forrás: MTI2022. 05. 05. 7:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

· A Csongrád-Csanád megyei Csanádpalotán polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: a települést 2019 ősztől irányító Debreczeni István és Perneki László, aki 2006 óta önkormányzati képviselő. A képviselő-testület hat helyéért tizennyolcan indulnak, valamennyien függetlenként.

· A Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton ugyancsak polgármestert és képviselő-testületet választanak. A polgármesteri posztért hét független jelölt indul: Bartal Achilles, Csonka József, Czánt Albert Elemér, Fürnstáhl Ignác, Hunyadi Balázs, Kaszala Tihamér és Korcsák Gábor. A hat képviselő-testületi helyre 11 független jelölt közül választhatnak a lakosok.

· A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán polgármestert választanak öt független jelölt – Drozsnyik-Kiss Mónika, Serfőző Szabolcs, Szentmarjai Levente, Szabó Zoltán Bence, Tökölyi János – közül.

· A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Palotás András korábbi polgármester és Szegedi Szabolcs indul, míg a négy képviselőhelyért tizennégy független jelölt méreti meg magát.

· A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben is polgármestert és képviselőket választanak vasárnap. A polgármesteri posztért egyedül Radics Attila, a Fidesz–KDNP jelöltje indul. A választásra négy képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba.

 

· A Zala megyei Zalaszabarban polgármestert választanak. A helybéliek két független jelölt közül választhatnak: Takács Béla és Oncz Péter indul a tisztségért, mindketten jelenleg is képviselő-testületi tagok, előbbi a korábban lemondott polgármester testvére.

· A Fejér megyei Etyeken polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak. A polgármesteri posztért egyetlen jelölt, az eddigi polgármester, Zólyomi Tamás (Fidesz–KDNP) indul. A hat képviselői helyért tizennégyen indulnak: hatan a Fidesz–KDNP jelöltjei, ketten az MSZP színeiben indulnak, hatan pedig függetlenek.

· A Veszprém megyei Balatonudvariban polgármestert választanak. A vasárnapi választáson három független jelölt indul: Varga Andrea, Puhr Ádám Balázs és Sötét György.

· Szintén Veszprém megyében, Kertán önkormányzati képviselőket választanak. A két képviselői helyért négy független jelölt indul.

· A Baranya megyei Illocskán polgármester-választást tartanak. A tisztségért öten indulnak: Jankovics János, Kehi József, Mészáros József, Polyák Erika függetlenként, Kós Zoltán István pedig a Magyar Munkáspárt színeiben kéri a választók bizalmát.

· A szintén Baranya megyei Bürüs községben is polgármester-választás lesz. A polgármesteri tisztségért három független jelölt, Kovács László, Kozma István és Sárosi Gyula indul.

Borítókép: kollázs Csanádpalotáról (Fotó: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.