időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Így vélekedik Kocsis Máté Pikóék vereségéről

Vizvári Soma
2022.06.26. 21:22 2022.06.26. 22:49
Így vélekedik Kocsis Máté Pikóék vereségéről

– Megsemmisítő vereséget szenvedtek Pikó Andrásék a józsefvárosi időközin, a mi jelöltünk, Gondos Judit 2/3-ot kapott! – írta Facebookján a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Az összes baloldali párt és a polgármester által támogatott DK-s jelölt mindössze a szavazatok alig egyharmadát kapta. Az itt élő emberek ma világosan elmondták a véleményüket az elmúlt 2 és fél év botrány- és kudarcpolitikájáról, a Pikó-féle hazugságokról, a kerület tönkretételéről. Gratulálok Gondos Juditnak, és jó munkát kívánok neki!

– tette hozzá.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Fidesz jelöltje, Gondos Judit kétharmados győzelmet aratott baloldali ellenfele felett a VIII. kerület időközi önkormányzati választásán a városrész 5. számú választókerületében.

A 2020 novemberében koronavírus-fertőzés miatt elhunyt Balogh Lajos baloldali önkormányzati képviselő utódját a járványügyi veszélyhelyzet miatt még csak most választhatták meg.

Az időközi önkormányzati képviselő-választás előtt pár héttel azonban öt baloldali képviselő bejelentette, hogy külön frakciót alapítanak, így a Pikó András polgármester vezette baloldali frakció mindössze hatfősre csökkent.

Ez pont akkora, mint a kerületi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja, így Gondos Judit győzelmével relatív többségbe került a jobboldal a VIII. kerületi testületben.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: Balogh Zoltán)

Fideszes tarolás az időközi választásokon

Ismét több mint kétharmad a Fidesznek

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.