időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Karácsony ostobaságnak nevezte, hogy a lakásokban is csökkentenék a fűtést + videó

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum
2022.06.29. 14:41 2022.06.29. 17:16
Karácsony ostobaságnak nevezte, hogy a lakásokban is csökkentenék a fűtést + videó

Nem lesz a közszolgáltatásokban változás

– mondta Karácsony Gergely a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére, sőt az erre irányuló kérdést ostobaságnak nevezte. Annak ellenére, hogy hétfőn a balliberális városvezetés az energiatakarékosságról beszélt, az is kiderült, hogy számos képviselő, sőt Tüttő Kata is autóval érkezett a szerdai közgyűlésre.

A baloldali városvezetés döntheti el, hogy a fővárosi intézményekben hány fok lehet, de a közvilágítás és a díszkivilágítás kérdése is napirenden van, hiszen Budapest csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez.

Ostoba kérdésnek nevezte Karácsony Gergely, hogy a lakások fűtésébe is belenyúl-e a városvezetés. A főpolgármester egy korábbi ATV-s interjúban beszélt arról, hogy ha húsz fokon fűtjük a lakásainkat, akkor sokat lehet megtakarítani, most mégis arról beszélt, hogy a közszolgáltatásokban nem lesz változás.

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes azt mondta egy brüsszeli rendezvényen, hogy a zöldvállalások csak az állampolgárok aktív részvételével valósíthatók meg. A főváros baloldali vezetése már nem először beszélt az emberek energiafogyasztásának és autóhasználatának csökkentéséről.

Tüttő Kata kérdésre nem akarta elárulni, hogy idén is számíthatnak-e a szavazópolgárok a tavalyihoz hasonló nyaralós videóra. Mint emlékezetes, a szocialista politikus maga osztotta meg a közösségi oldalán, ahogyan kilovagol a tengerből. Annyit azonban elárult a Mediaworks–Hírcentrumnak, hogy belföldi nyaralást tervez. Tüttő azt is elismerte, hogy autóval érkezett a közgyűlésre.

Szaniszló Sándor DK-s polgármester a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére azt mondta, hogy szintén autóval érkezett a főváros szerdai közgyűlésére, mert a XVIII. kerületből az a célszerű. A szintén a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló László Imre viszont arról beszélt, hogy az ő életében sok változás várható az intézkedések nyomán, de a részleteket nem volt hajlandó elárulni. Niedermüller Péter pedig a legnagyobb változásnak azt nevezte az életében, hogy továbbra sem vesz légkondicionálót.

Borítókép: Karácsony Gergely (Forrás: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.