Karácsony ostobaságnak nevezte, hogy a lakásokban is csökkentenék a fűtést + videó

A baloldali városvezetés döntheti el, hogy a fővárosi intézményekben hány fok lehet.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 06. 29. 14:41
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. május 25. Karácsony Gergely fõpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fõvárosi Közgyûlés erre a napra összehívott ülése. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz a közszolgáltatásokban változás

– mondta Karácsony Gergely a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére, sőt az erre irányuló kérdést ostobaságnak nevezte. Annak ellenére, hogy hétfőn a balliberális városvezetés az energiatakarékosságról beszélt, az is kiderült, hogy számos képviselő, sőt Tüttő Kata is autóval érkezett a szerdai közgyűlésre.

A baloldali városvezetés döntheti el, hogy a fővárosi intézményekben hány fok lehet, de a közvilágítás és a díszkivilágítás kérdése is napirenden van, hiszen Budapest csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez.

Ostoba kérdésnek nevezte Karácsony Gergely, hogy a lakások fűtésébe is belenyúl-e a városvezetés. A főpolgármester egy korábbi ATV-s interjúban beszélt arról, hogy ha húsz fokon fűtjük a lakásainkat, akkor sokat lehet megtakarítani, most mégis arról beszélt, hogy a közszolgáltatásokban nem lesz változás.

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes azt mondta egy brüsszeli rendezvényen, hogy a zöldvállalások csak az állampolgárok aktív részvételével valósíthatók meg. A főváros baloldali vezetése már nem először beszélt az emberek energiafogyasztásának és autóhasználatának csökkentéséről.

Tüttő Kata kérdésre nem akarta elárulni, hogy idén is számíthatnak-e a szavazópolgárok a tavalyihoz hasonló nyaralós videóra. Mint emlékezetes, a szocialista politikus maga osztotta meg a közösségi oldalán, ahogyan kilovagol a tengerből. Annyit azonban elárult a Mediaworks–Hírcentrumnak, hogy belföldi nyaralást tervez. Tüttő azt is elismerte, hogy autóval érkezett a közgyűlésre.

Szaniszló Sándor DK-s polgármester a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére azt mondta, hogy szintén autóval érkezett a főváros szerdai közgyűlésére, mert a XVIII. kerületből az a célszerű. A szintén a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló László Imre viszont arról beszélt, hogy az ő életében sok változás várható az intézkedések nyomán, de a részleteket nem volt hajlandó elárulni. Niedermüller Péter pedig a legnagyobb változásnak azt nevezte az életében, hogy továbbra sem vesz légkondicionálót.

Borítókép: Karácsony Gergely (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.