időjárás 25°C Pál 2022. június 30.
logo
Inkább kivár a baloldali polgármester, aki nem tudott többséget szerezni előterjesztésének

Meghátrált V. Naszályi Márta, egyelőre mégsem támogatná Alföldiék színházát

Kreft-Horváth Márk
2022.06.23. 11:58 2022.06.23. 14:31
Meghátrált V. Naszályi Márta, egyelőre mégsem támogatná Alföldiék színházát

Visszavonta az Átrium magánszínház alapítványának 35 millió forintos támogatásáról szóló előterjesztését V. Naszályi Márta.

Budavár balliberális polgármestere döntését a mai testületi ülés elején jelentette be. 

Korábban megírtuk, hogy mivel saját emberei is szembefordultak a polgármesterrel, 

nagy valószínűséggel egyébként sem fogadta volna el a testület az előterjesztést.

Az önkormányzati bizottságokban már háromszor is leszavazták az Alföldi Róbert nevével is fémjelzett magánszínház támogatását. 

Bár a polgármester 

egy múlt heti lakossági fórumon még kiállt a színház támogatásának terve mellett, 

amellyel kapcsolatban több kérdést kapott, úgy tűnik, a kudarctól tartva egy hét múlva mégis meghátrált. 

Érdemes megjegyezni, hogy szeptember 11-én időközi önkormányzati választást tartanak a kerületben. Gelencsér Ferenc (Momentum), az 5. számú egyéni választókerületben mandátumot nyert helyi politikus ugyanis a parlamentbe jutott a baloldal közös listáján, és lemondott képviselői helyéről. 

Nem elképzelhetetlen, hogy V. Naszályi Márta abban reménykedik, hogy ezen az időközi választáson majd a baloldal jelöltje nyer, aki értesüléseink szerint a momentumos Korsós Borbála lesz. A korábban lapunknak nyilatkozó helyi fideszes önkormányzati képviselő, Gulyás Gergely Kristóf rámutatott, hogy 

a párbeszédes polgármester és a helyi Momentum között politikai alku köttethetett, ugyanis a korábban Gelencsér titkárnőjeként dolgozó Korsóst már egy hónappal ezelőtt kinevezték alpolgármesternek.

Ezzel a polgármesteri döntéssel párhuzamosan a Momentum véleménye megváltozott az Átrium ügyében is, korábban ugyanis ők is ellenezték a 35 milliós támogatást. 

Gulyás Gergely Kristóf azt is jelezte, hogy a szeptemberre kiírt időközi választást meg kell nyerniük ahhoz, hogy összeállhasson ebben a kérdésben egy olyan koalíció, ami meg tudja akadályozni, hogy az Átrium Színház ekkora összeget kapjon a kerületiek pénzéből.