Negyedik generációs robotsebészeti eszközt adtak át a Semmelweis Egyetemen

Negyedik generációs Da Vinci Xi robotsebészeti eszközt adott át a Semmelweis Egyetemen szombaton a kulturális és innovációs miniszter.

Forrás: MTI2022. 06. 25. 11:14
null
Budapest, 2022. június 8. Da Vinci robottal végzett robotasszisztált mûtét az Országos Onkológiai Intézetben 2022. június 8-án. Túl vannak a századik robotsebészeti beavatkozáson az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház szakemberei, az új robotsebészeti szimulátorral pedig elindulhat az oktatási, képzési program is. A robotasszisztált mûtétek során a beavatkozás sokkal precízebben hajtható végre, a mûtéti terület képe jelentõsen nagyítható, a folyamatot az operáló orvos három dimenzióban látja. A robottal végzett mûtét ideje lerövidül, az operáció után a beteg hamarabb felépül, kevesebb a kórházban töltött idõ. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csák János emlékeztetett: egy hónapja iktatták be az új kormányt, amelynek egyik legfőbb célja a magyarok biztonsága, ehhez pedig szükséges a kiszámíthatóan rendelkezésre álló infrastruktúra.

A most átadott sebészeti robot az egyik legfrissebb példája annak, hogy a magyar orvosok és a magyar egyetemek oktatni és gyógyítani is képesek

– hangsúlyozta.

Merkely Béla, az egyetem rektora hozzátette, a Da Vinci Xi robotsebészeti eszköz ma a legmodernebbnek számít a világon; egyaránt alkalmazható a nőgyógyászatban és az urológiai ellátásban, a hasi sebészetben és az onkológiában.

Borítókép: Da Vinci robottal végzett robotasszisztált műtét az Országos Onkológiai Intézetben (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.