Tovább emelkedett a hazai majomhimlő-fertőzöttek száma

Háromról hatra emelkedett a Magyarországon igazolt majomhimlős esetek száma, valamennyien 20–40 év közötti férfiak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ arra kéri a lakosságot, hogy aki majomhimlőgyanús tüneteket észlel magán, mielőbb forduljon orvoshoz.

2022. 06. 16. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint egy 37 éves Somogy megyei férfi, egy 39 éves és egy 33 éves budapesti férfi majomhimlőre utaló tünetekkel kereste fel a területileg illetékes egészségügyi szolgáltatót.

A szakrendelők az eljárásrendnek megfelelően mintát vettek, melyeket beküldtek az NNK veszélyes kórokozókkal foglalkozó Nemzeti Biztonsági Laboratóriumába, ahol igazolták és megerősítették a majomhimlő-fertőzést. 

Az NNK közleményében ugyanakkor kiemelte: 

a betegek általános állapota kielégítő, kórházi kezelés szükségessége egyik esetben sem merült fel.

A fertőzött személyek otthonukban tartózkodnak elkülönítve. A területileg illetékes járványügyi hatóságok a járványügyi vizsgálatokat megkezdték, a kontaktkutatások jelenleg folyamatban vannak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.