Tudományos könyvsorozatot indított az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat

Új tudományos zsebkönyvtár címmel tudományos könyvsorozatot indított az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH), amelynek első kötete Kárpátalja: örökség és társadalom címmel jelent meg.

Forrás: MTI2022. 06. 02. 17:47
Verecke, 2013. június 20. Újonnan felszerelt biztonsági kamera a magyar honfoglalás millecentenáriumi emlékmûve mögött Vereckén, a kárpátaljai Verebes közelében 2013. június 20-án. A három kamerából és a kapcsolódó mûszaki háttérbõl álló térfigyelõ rendszerre a vereckei honfoglalási emlékmû korábbi, többszöri megrongálása miatt volt szükség. MTI Fotó: Nemes János Fotó: Nemes János Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A könyvsorozatot kezdeményező ELKH Titkárság célja a kutatóhálózatban rendelkezésre álló értékes tudás átadása az egyetemi hallgatók, a tudományos közösség számára – olvasható az ELKH csütörtöki közleményében.

A matematikai és természettudományok, az élettudományok, valamint a bölcsészet- és társadalomtudományok területeinek változatos, komoly tudományos témáit feldolgozó hiánypótló művek szerzői az ELKH kutatói.

A sorozat első, Kárpátalja: örökség és társadalom című kötetének szerzője Fedinec Csilla, az ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa. A most megjelent kiadványban a szerző közérthetően dolgozza fel a közép-európai régió történetét az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlásától 2020-ig terjedő időszakban.

A könyv a Typotex Kiadó üzleteiben és weboldalán, valamint a Libri és a Líra könyvesboltjaiban, illetve webáruházaiban kapható. Az elektronikus változat rövidesen elérhető lesz az Interkönyv webáruházban és az eKönyv Magyarország oldalán – áll a közleményben.

Borítókép: A magyar honfoglalás millecentenáriumi emlékműve Vereckén, a kárpátaljai Verebes közelében (Fotó: MTI/ Nemes János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.