A forró betonon kell térdelniük a munkásoknak Újpesten

A kerület momentumos polgármestere nem adott magyarázatot a történtekre.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2022. 07. 27. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rabszolgamunka – ezzel a címmel kapott két olvasói videót az Index, amiken az látható, amint a Megyeri út 202. előtti parkolóban sárga mellényes munkások kézzel szedegetik a gazt az útburkolat repedéseiből. Mint a portál kiemeli, ezen a napon a 30 fokot is meghaladta a hőmérséklet, a munkásoknak még ennél is forróbb aszfalton kellett térdelve megtisztítaniuk a gyomnövényektől az útfelületet.

A cikk kitér arra, hogy a nehéz fizikai munka ismérvei között szerepel, hogy a munkavállalónak egész műszak alatt járkálnia, állnia kell, extrém magas, 30 fok feletti vagy alacsony, 10 fok alatti hőmérséklet és intenzív páratartalom vagy szárazság mellett végezni a munkát.

Az ügyben az Index kereste Déri Tibort, Újpest momentumos polgármesterét, aki annak a lehetőségét is felvetette, hogy nem önkormányzati alkalmazottak láthatók a videón, hanem a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai. A portál a kérdéseivel megkereste az FKF-et is, ahonnan azonban azt a választ kapták, hogy a videókon látható dolgozók nem a BKM FKF Köztisztasági Divízió munkatársai.

A konkrét kérdésekre a polgármester későbbi választ ígért.

Borítókép: A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a fővárosi Hősök terén 2018. január 1-jén reggel (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.