A fővárosiak kétharmada leváltaná Karácsony Gergelyt

A főpolgármester mélyrepülése mögött a közlekedési káosz, a köztisztasági állapotok romlása, valamint a budapesti közszolgáltatások színvonalának esése állhat.

Magyar Nemzet
Forrás: Századvég2022. 07. 08. 11:13
null
20220413 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A budapestiek kevesebb mint egyharmada (31 százaléka) támogatná Karácsony Gergelyt egy most vasárnap esedékes önkormányzati választáson, míg 66 százalékuk egy új főpolgármestert látna szívesen a főváros élén – derül ki a Századvég júliusi felméréséből. A közvélemény-kutatás utánajárt annak, hogy a fővárosiak hogyan vélekednek a jelenlegi főpolgármester, illetve a budapesti városvezetés munkájáról, eredményeiről.

Tíz közül hat budapesti elégedetlen Karácsony városvezetői teljesítményével

A kutatás rávilágít, hogy a megkérdezettek 62 százaléka úgy látja, hogy ma Budapesten inkább rossz irányba mennek a dolgok, ezzel szemben 32 százalékuk pozitív véleményt fogalmazott meg ebben a kérdésben. 

A Százdvég kiemelte, hogy ezzel összefüggésben negatív kép rajzolódik ki a főpolgármester munkájának megítéléséről is. A felmérés szerint a válaszadók hatvan százaléka elégedetlen Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységével, míg 38 százalékuk megfelelőnek tartja a politikus munkáját.

A megkérdezettek jelentős többsége változást szeretne a főváros vezetésében

Mint írták, megállapítható hogy a budapestiek közel kétharmada (64 százaléka) úgy gondolja, hogy Karácsony Gergely az elmúlt időszakban összességében inkább csalódást okozott az embereknek. 

– A főpolgármesterből való választói kiábrándulás hátterében egyebek mellett a – nem megfelelően összehangolt felújítások következtében állandósult – közlekedési káosz, a fővárosi köztisztasági állapotok látványos romlása, valamint a budapesti közszolgáltatások színvonalának esése állhat, mely problémák érezhetően nehezítik a fővárosi polgárok mindennapjait

– hangsúlyozták.

A Századvég szerint az előbbiek fényében nem meglepő, hogy a közvélemény-kutatás alapján a budapestiek kétharmada (66 százaléka) egy új jelöltet látna szívesen a főváros élén, amennyiben most vasárnap lennének az önkormányzati választások, míg a Karácsony újraválasztását támogatók aránya 31 százalékra tehető.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.