Hamis volt a bombafenyegetés, mentesítő járatot indít a Wizz Air Krakkóba

Hamis volt a Wizz Air járatát érintő bombafenyegetés, a légitársaság Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még szerdán továbbutaznának a krakkói II. János Pál nemzetközi repülőtérre.

Forrás: MTI2022. 07. 20. 21:31
null
Debrecen, 2020. február 13. A Debreceni nemzetközi repülõtéren nemzetközi minõségben korszerûsítették a forgalmi elõtér világítását. A Modern Városok Program részeként 23500 négyzetméternyi terület kapott energiatakarékos nagy fényerejû led világítást. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wizz Air szerda este közleményben erősítette meg, hogy a Bariból Krakkóba tartó W6 5058-as számú járata névtelen fenyegetést kapott a fedélzetén elhelyezett robbanószerkezetről. 

A repülőgépet a budapesti repülőtérre irányították, ahol valamennyi utast és a személyzet minden tagját evakuálták.

A Budapest Airport az MTI érdeklődésére annyit közölt az „eseménnyel” kapcsolatban: a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egy futópályával üzemel, a 2-es futópályát az „esemény” miatt lezárták. 

Késő este tudatták, hogy a 2-es futópálya lezárását megszüntették, a repülőtér ismét két futópályával üzemel.

Az eseményben érintett járat és a repülőtér minden utasa biztonságban van – közölte szerda délután a Budapest Airport.

A közleményben hangsúlyozzák: az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó.

A Wizz Air 22.30-kor Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még szerdán továbbutaznának a krakkói II. János Pál nemzetközi repülőtérre – közölték.

Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig is a legfőbb prioritás marad számunkra– szögezte le közleményében a Wizz Air.

Borítókép: A Debrecen Nemzetközi Repülőtéren nemzetközi minőségben korszerűsítették a forgalmi előtér világítását (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.