Magukra hagyta utasait a Wizz Air, akik nem tudják, hogyan fognak hazajutni

Nagyon rosszul jártak azok, akik a Wizz Air hétfő esti járatával szerettek volna Budapestre jutni Londonból.

Forrás: Mandiner.hu2022. 07. 20. 10:52
null
Debrecen, 2021. június 7. Felszálláskor emelkedik a Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. magyarországi székhelyû diszkont légitársaság Eindhovenbe tartó repülõjárata, 62 utassal a fedélzetén, június 5-én a Debrecen nemzetközi repülõtérrõl (Debrecen International Airport). A pandémia járvány miatt elrendelt utazási tilalom után megnyitott a debreceni repülõtér, amely 2001 óta a nemzetközi utazóközönség elõtt is nyitott. A légikikötõ elsõ járatát Eindhovenbe indította és a továbbiakban gépek szállnak majd fel Londonba, Párizsba, Tel Avivba és Larnakára. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon rosszul jártak azok az utasok, akik a Wizz Air hétfő esti járatával szerettek volna Budapestre jutni Londonból. A Lutonról felszálló járat indulási időpontját először eltolták, majd végül törölték, így már egy napja kint rekedtek a pórul járt utasok, akiknek ötlete sincs, hogyan és mikor jutnak haza. Helyzetüket csak súlyosbítja, hogy a légitársaságtól állítólag semmilyen tájékoztatást nem kaptak – számol be a Mandiner.

Az egyik utas szerint a szigetországban pusztító hőség az oka, amiért megbénult a közlekedés, az aszfalt is olvad, ezért zárták le hétfőn néhány órára a lutoni repteret. 

Számítottunk rá, hogy csúszni fog a gépünk indulási ideje, így is lett, az eredetileg kiírt este fél kilencből előbb 10.10, majd 10.30 lett, végül 0.10. Más gépek is csúsztak. Aztán este 11-kor minden gépet töröltek. Elszabadult a pokol, több ezer, 50-60 gépnyi ember hömpölygött a tranzitban

– mesélte egy kint rekedt utas, aki szerint teljesen magukra voltak hagyva, nem kaptak szállást, nem álltak szóba velük, egy e-mailt sem kaptak, még reggelre sem jött segítség. 

Végül megkeresték a magyar külügyminisztériumot, ahol segítőkészek voltak, jegyzőkönyvet vettek fel, és a konzulátus több munkatársa is a reptérre sietett. – Próbáltak szervezni, nyomást gyakorolni a Wizz Air-re – mondta egy olvasó.

A külügy azt javasolta, hogy maradjanak együtt, úgy a legkönnyebb segíteni, végül mindnyájan a reptéren maradtak. A külügy munkatársa ivóvizet szerzett nekik, és megkezdték az alternatív módon történő hazajutást szervezni. Az utas szerint felmerült, hogy kisbuszokkal viszik haza Magyarországra őket.

A cserben hagyott utasok egy Wizz Airnél dolgozó stewardesst tudtak megkérdezni, aki ígérte, szól a főnökeinek, milyen helyzetbe kerültek. Ha ez nem lenne elég, kedden több járat is indult Budapestre, ám azok mind tele voltak – olvasható a Mandiner cikkében.

– Ugyanez volt a helyzet a Budapesthez viszonylag közel fekvő repülőterek esetében is. Debrecen, Kassa, Ljubljana, München, Bécs is elérhetetlen jelenleg – mesélte az egyik utas, majd azzal folytatta, több mint 24 órája van a reptéren, 40 órája ébren, és továbbra sem tudja, hogyan és mikor ér haza. A légitársaság azóta sem jelentkezett se személyesen, sem telefonon.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: A Wizz Air egyik járata (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.