Nívós szakmai programot kínál az MCC az újraiduló Tusványoson

Először képviselteti magát önálló színpaddal a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban – tájékoztatta lapunkat az MCC. A 31. alkalommal megszervezendő tusnádfürdői eseményre egyedülálló szakmai programmal készülnek, az előadások mellett lesznek kerekasztal-beszélgetések, viták és könyvbemutatók is. Emellett az érdeklődők megismerkedhetnek az immáron több mint 25 éves tehetséggondozó intézmény nyolc magyarok lakta erdélyi és bánsági településén elérhető képzési programjával.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 16:15
Tusványos Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémia miatti kétévnyi kényszerszünet után idén ismét megrendezik a Bálványosi Szabadegyetemet, amelynek a háború, a gazdasági válság, a jövőkép és a nemzetpolitika lesznek a legfontosabb témái. A július 19–24. között megtartandó rendezvényen 47 partnerszervezet, 27 helyszínen, több mint négyszáz programmal várja az érdeklődőket. 

Az MCC Tusványos történetében először vesz részt saját színpaddal, ahol több napon át tartó nívós szakmai programmal várják az érdeklődőket. Az MCC-DEPO színpadon július 20. és 22. között számos aktuális és izgalmas előadással, kerekasztal-beszélgetéssel, vitával és könyvbemutatóval találkozhatnak a rendezvény látogatói. 

A szerdai napon az orosz–ukrán háború hátterét világítják meg az MCC és a Honvédelmi Minisztérium szakértői. Csütörtökön szó lesz többek között az újságírás helyzetéről a fake news jelenség tükrében, az erdélyi magyar ifjúság jövőképéről, a zöldpolitikáról a háború árnyékában, valamint a kulturális mecenatúra jelentőségéről. Mindezeken felül több nemzetközi témával és előadóval is találkozhatnak az érdeklődők, akik német szemszögből kaphatnak mélyebb betekintést az új biztonsági kihívásokba, de szó lesz a nyugati értékrend újradefiniálásáról és az európai migrációs és menekültválságok tanulságairól is. A csütörtöki nap egyik legizgalmasabb programjának az a Mandiner hetilap által szervezett vita ígérkezik, amelynek során Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke, valamint Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője ütköztetik véleményüket aktuális közéleti kérdésekben.

A programot az MCC Press által szervezett könyvbemutatók is színesítik, valamint az MCC képzési palettájával is megismerkedhetnek az érdeklődök. A tehetséggondozó intézmény Kárpát-medence-szerte immáron 24 helyszínen van jelen, ebből nyolc Erdélyben található. További részletek és információ: https://www.tusvanyos.ro/program/

Borítókép: Tusványos (Fotó: Havran Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.