időjárás 22°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Videón a rendőrök által elfogott csomagautomata-fosztogató

Forrás: HIRADO.HU
2022.07.02. 18:47 2022.07.03. 09:01
Videón a rendőrök által elfogott csomagautomata-fosztogató

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki fél éve több csomagautomatát is feltört Budapesten és a környező településeken. A 35 éves tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott – közölte a rendőrség a Police.hu honlapon.

A rendőrség kedden elfogta K. Tibort, aki először februárban Gyálon próbálkozott hat csomagautomata felfeszítésével, de azok üresek voltak.

A 35 éves férfi ezután Herceghalmon tört fel egy csomagküldő szekrényt, amiből egy mobiltelefont vitt el.

A sikeren felbuzdulva áprilisban egy XI. kerületi automatát rongált meg, majd abból négy telefont és egy fülhallgatót lopott el. A szekrények feltörését folytatta Pesterzsébeten és Budafokon; három automatából műszaki cikkeket tulajdonított el.

A férfi a találomra kiszemelt szekrényeken kívül más módszert is használt; hamis adatokkal rendelt különböző termékeket utánvétellel az általa megjelölt csomagautomatákba, amiket megfigyelt.

Miután a futár elhelyezte az árukat, egyszerűen feltörte az ajtókat és kivette belőle a megrendelt árukat. Ezzel a módszerrel Kispesten két alkalommal okozott kárt.

K. Tibor utolsó alkalommal Szigetszentmiklóson próbálkozott, azonban a feltörés pillanatában megzavarták, ezért elmenekült. A tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott.

A BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lopás bűntett miatt folytatott eljárásban a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását – olvasható a Híradó cikkében.

Borítókép forrása: YouTube-képernyőfotó

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.