időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo
A ferencvárosi vezető mögül lassan kihátrálnak volt szövetségesei

A DK-nak elege lett Baranyi Krisztinából

Harangozó Éva
2022.08.18. 05:55 2022.08.18. 08:55
A DK-nak elege lett Baranyi Krisztinából

– Biztosak vagyunk abban, hogy a IX. kerületben élőket is jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról – reagált közleményében a baloldali párt, miután Baranyi Krisztina őket okolta a Fudan Egyetemről szóló népszavazás elmaradása miatt. Úgy tűnik, hogy korábbi szövetségesei a kerületi médiacég ügyében sem állnak ki Ferencváros polgármestere mellett.

Szorítja az idő Baranyi Krisztinát: augusztus végéig döntenie kell a ferencvárosi vezetésnek arról, hogy mi lesz a kerületi médiacég sorsa. Az erről szóló testületi ülés tegnap lett volna, de a baloldali pártok által korábban támogatott polgármester a sajtóhírek szerint nem tudott maga mellé állítani tíz képviselőt, így most sem rendeződtek a kerületi médiaháborús viszonyok.
Mint arról már írtunk, az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Ferencvárosi Média Kft. ügyvezető igazgatója, Hagymási Zoltán elbocsátotta a 9 Magazin főszerkesztőjét, Vágvölgyi B. Andrást szerződésszegés miatt. Baranyi Krisztina akkor az esetre a Facebook-oldalán úgy reagált: erről a szándékról előzetesen őt nem értesítették.

Később a baloldali képviselőknek sikerült elérniük, hogy Hoffmann György televí­ziós szakember – Kálmán Olga DK-s országgyűlési képviselő férje – kerüljön Hagymási helyére. Baranyi ugyanakkor ellenezte a Gyurcsány-párthoz kötődő médiaszakember kinevezését, így átmeneti megoldásként Bencsik Márta, a felügyelőbizottság elnöke lenne a vezetője a ferencvárosi médiacégnek. A polgármester ugyanakkor kikötötte: csak akkor hajlandó ebbe belemenni, ha az ideiglenes vezető vállalja, hogy Vágvölgyi B. Andrást 2024 ­végéig foglalkoztatja. Az sem mellékes információ, hogy 

Vágvölgyi többmilliós sérelemdíjat és az elmaradt munkabér kifizetését is követeli a ferencvárosi önkormányzattól és a hónapok óta törvénytelenül működő cég ellen cégbírósági végzés is érkezett, így sürgeti az idő Baranyi Krisztinát, hogy helyreállítsa a magazin működését.

Egyre több a feszültség Baranyi és a korábban a ferencvárosi polgármestert támogató baloldali képviselők között. A minap a IX. kerület polgármestere kijelentette: a DK miatt nem lesz budapesti népszavazás a Fudanról. Baranyi Krisztina hangsúlyozta: akik korábban politikai kampánytémaként használták a Fudan ügyét, a választások után is bele kellene, hogy álljanak. Ráadásul nem az egész országban, csupán Budapesten kellene mozgósítani a választókat egy jól körülhatárolt, szerinte korábban erős ellenszenvet kiváltó ügyben. Hangsúlyozta: a ferencvárosi önkormányzat számára továbbra is fontos ügy a Fudan Egyetem, de a Demokratikus Koalíció nélkül nem menne át a képviselő-testületen a népszavazási kezdeményezés.

– A IX. kerületben élőket is jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról – reagált közleményében a DK.

Hozzátették: a Fudan Egyetem ügye csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül.

Kifejtették: „Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy az elmúlt hónapok kommunikációja alapján Baranyi Krisztinának mindenről a DK jut eszébe. Azt javasoljuk a polgármester asszonynak, hogy nézzen körbe az országban, Budapesten és a kerületében.”

Borítókép: Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.