időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Egészségpart: mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton-parti települések lakói

2022.08.10. 13:57 2022.08.10. 14:32
Egészségpart: mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton-parti települések lakói

A Balaton-parti települések és az ott nyaralók az Egészségpart elnevezésű kezdeményezés révén vehetnek részt az egészségügyi szűrővizsgálatokon – derült ki Müller Cecília szerdai, csabrendeki sajtótájékoztatóján. 

Mint mondta, az Egészségpart elnevezésű kezdeményezés már májusban elindult, eddig öt településen tartottak szűréseket, amelyeken 837 ember vett részt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság kezdeményezésére tartott szűrővizsgálatok jellemzően az agyi és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések megelőzését szolgálják. Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a program jelentőségéről szólva a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy 

minél egészségesebbek egy térség lakói, annál nagyobb annak a területnek a gazdasági vonzereje.


Borítókép: Feketéné dr. Zeke Ildikó Nógrád megyei tiszti főorvos influenza elleni védőoltást ad be az egyik vizsgálóbuszban Nógrádszakálban (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.