Egészségpart: mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton-parti települések lakói

A szűrővizsgálatok jellemzően az agyi és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések megelőzését szolgálják.

2022. 08. 10. 13:57
Feketéné Zeke Ildikó
Nógrádszakál, 2019. október 25. Feketéné Zeke Ildikó Nógrád megyei tisztifõorvos influenza elleni védõoltást ad be az egyik vizsgálóbuszban Nógrádszakálban, a Helybe visszük a szûrõvizsgálatokat elnevezésû program idei körútjának utolsó állomásán 2019. október 25-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balaton-parti települések és az ott nyaralók az Egészségpart elnevezésű kezdeményezés révén vehetnek részt az egészségügyi szűrővizsgálatokon – derült ki Müller Cecília szerdai, csabrendeki sajtótájékoztatóján. 

Mint mondta, az Egészségpart elnevezésű kezdeményezés már májusban elindult, eddig öt településen tartottak szűréseket, amelyeken 837 ember vett részt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság kezdeményezésére tartott szűrővizsgálatok jellemzően az agyi és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések megelőzését szolgálják. Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a program jelentőségéről szólva a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy 

minél egészségesebbek egy térség lakói, annál nagyobb annak a területnek a gazdasági vonzereje.


Borítókép: Feketéné dr. Zeke Ildikó Nógrád megyei tiszti főorvos influenza elleni védőoltást ad be az egyik vizsgálóbuszban Nógrádszakálban (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.