Egy traktorost sikerült találnia az „országos gazdatüntetés” szervezőjének

Többnapos csúszással, nagy nehezen sikerült rávennie Szabó Bálintnak egy traktoros gazdát, hogy Budapestre induljon tüntetni. A baloldali politikus sikerként számolt be az eseményről, ami azonban inkább csak az eddigi kudarcot erősíti, meg, mivel ismét ráirányítja a figyelmet a tényre, hogy a magyar gazdák nem kérnek Szabó demonstrációjából.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 08. 23. 14:18
null
Szentpétervár, 2022. augusztus 13. Traktorosverseny a mezõgazdasági termelõk kiállításán Szentpétervár környékén 2022. augusztus 13-án. MTI/EPA/Anatolij Malcev Fotó: Anatolij Malcev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégis csak akadt egy traktoros, aki elindult a Szabó Bálint által szervezett, országosra meghirdetett gazdatüntetésre. Az apró részsikert hatalmas előrelépésként tálalva számolt be az esetről a baloldali politikus a Facebookon.

Kecső József kedden indult mezőgazdasági gépével Budapestre Kecskemétről. A dolog apró szépséghibája, hogy egyetlen másik traktoros sem csatlakozott hozzá, noha korábban találkozási pontként hirdette meg Kecső és Szabó Bálint a kecskeméti helyszínt, ahonnan reményeik szerint számos traktornak kellett volna útnak indulnia.

Egyre kínosabbá válik tehát a baloldali politikus által elindított folyamat. Mint ismert, Szabó Bálint már augusztus 20-án kellemetlen helyzetbe került, mivel sokáig azzal hitegette a Facebookon őt követőket, hogy 1800 traktoros gazda fog hívására a fővárosba menni tüntetni. Szabó demonstrációjára azonban egyetlen traktoros sem érkezett, amit számon is kértek a szervezőn a dulakodásba forduló esemény csalódott résztvevői.

 

Szabó Bálint azóta is sorra kapja a kellemetlen hozzászólásokat a Facebookon, amiből egyértelműen kiderül, hogy elveszítette a magyar gazdák előtt hitelessége kevés maradékát is.

 

Azért sem csoda, hogy nem érkeztek tömegével traktoros demonstrálók a baloldali politikus hívására Budapestre, mert nem a mostani az első eset, hogy Szabó Bálint megpróbálta bepalizni a magyar gazdákat. Mint ismert, az őt feljelentő víziszárnyas-tenyésztők szerint idén februárban cége, a Likvid Kontroll Kft. munkatársai arra próbálták rávenni a gazdákat, hogy tízszázalékos közvetítői jutalékot fizessenek a nekik járó agrártámogatások után. 

Ezeket a próbálkozásokat akkor a minisztérium közleménye lehetetlenítette el, amelyben kifejtették, hogy az 1,9 milliárd forintnyi támogatást közvetlenül az államkincstár utalja, és ahhoz nincs szükség közvetítőkre. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.