Gyurcsány kiadta az ukázt: tilos Fidesz–KDNP-s politikusokkal vitázni

Gyurcsányék óriásplakátokon követeltek nyilvános miniszterelnök-jelölti vitát, de a Tranzitra évek óta hiába hívnak DK-s politikusokat, soha nem mennek el.

2022. 08. 29. 20:40
2021.06.07. Szentendre Gyurcsány Ferenc a DK elnöke lakossági fóruon vett részt Szentendre főterén. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány kiadta a parancsot a baloldalon: Fidesz–KDNP-s politikusokkal ezentúl tilos vitázni. 

– írta Rétvári Bence államtitkár a Facebook-oldalán. 
A politikus Gyurcsány Ferenc korábbi közösségi oldalán közzétett bejegyzésére utalt, melyben – mint írta – Gyurcsány nyilván a hétvégi Tranzitra és az ott lefolyt fél tucat vitára reagált.

Rétvári idézte a bukott exminiszterelnök mondatait is: 

 Nem a vita ideje ez. A Fidesz nem partner. Ezért nem megyünk el vitatkozni velük.


Az államtitkár bejegyzésében kitért arra, hogy a Tranzitra évek óta hiába hívnak DK-s politikusokat, soha nem mentek el. Úgy fogalmazott: ennek az is lehetett az oka, hogy a DK a baloldal megannyi pártja közül mindig a legradikálisabb Orbán-ellenes álláspontot foglalta el. 

A taktikájuk nem volt túl bonyolult – hangsúlyozta.  Szerinte mindössze ellenezték a kormány minden döntését és igyekeztek a baloldali pártok között mindig a legradikálisabbnak lenni. 

Rétvári Bence kiemelte: igaz ugyan, hogy a baloldal legerősebb pártjává lettek,  de beleragadtak ebbe a szerepbe, ezért most mindenkit árulóznak, aki mást csinál mint ők. Mint írta, szerinte ez lehet az oka, hogy letiltotta Gyurcsány Ferenc a baloldali politikusokat a jobboldaliakkal való vitától.
Az államtitkár emlékeztetett: ugyan Gyurcsányék óriásplakátokon követelték a nyilvános miniszterelnök-jelölti vitát, mégsem fogadják el az interjúfelkéréseket a közmédiától. 

Ne feledjük, hogy ők beszélnek árokbetemetésről, amikor a másik oldalt még vitapartnernek se tartják. A gumilövedékek és műveleti területek világa ez, amire Gyurcsány annyira készül.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke lakossági fórumon vett részt Szentendre főterén. (Fotó:Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.