Lukács László: „Arra kérjük Jakab Pétert, hogy ne akarja megosztani az ellenzéket” + videó

A Jobbikot most már szinte naponta újabb botrányok övezik, a párt belső megosztottsága pedig sosem volt még ennyire egyértelmű. Lukács László – aki Jakab Pétert váltotta a frakcióvezetői tisztségben – arról beszélt a Mediaworks–Hírcentrumnak, hogy szerinte Jakabnak rossz tanácsadója van.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 08. 02. 16:14
LUKÁCS László György
Budapest, 2021. február 15. Lukács László György jobbikos képviselő interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Metropol hozott nyilvánosságra egy jobbikos belső levelezést, amiből az derül ki, hogy Jakab Péter párton belüli szövetségesei háborút robbantottak ki a pártban, ugyanis sorra oszlatják fel az alapszervezeteket. Ezeknek a szervezeteknek jelentős része Jakab két legszorosabb szövetségesének a körzetében találhatóak, az egyik ilyen szövetséges a nemierőszak-botrányba keveredett Földi István, a másik pedig az antiszemita kijelentéseivel ismertté vált Bíró László. Vélhetően Jakab az ő közreműködésükkel kíván új pártot alapítani.

A Mediaworks–Hírcentrumnak korábban nyilatkozott Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese, aki Jakab Péter volt kabinetfőnökét, Molnár Enikőt tette felelőssé a fokozódó konfliktusokért, és a következőket mondta:

Az elkövetkezendő időszakban még több támadás várható Molnár Enikőtől, mert nem tudja elviselni azt a helyzetet, hogy Jakab Péter személyére már a frakcióvezetői poszton sem tartanak igényt.

A „judapestező” Bíró László pénteken lemondásra szólította fel a Jobbik jelenlegi vezetését egy Faceboook-posztban. Ezt a posztot ugyan azóta már törölték, de Bíró a Mediaworks–Hírcentrumnak adott interjúban arról beszélt, hogy csalódott Gyöngyösi Mártonban, szerinte elsősorban az új elnöknek és Potocskáné Kőrösi Anitának köszönhető a párton belüli feszültség.

Lukács László, a Jobbik frissen megválasztott frakcióvezetője pedig azt mondta a Mediaworks–Hírcentrumnak, hogy abból semmi nem igaz, amit Bíró kiírt, és jobban kellene tájékozódnia a párt működését illetően. A politikus szerint senki nem szúrta hátba Jakab Pétert, de miután lemondott, a frakció úgy döntött, hogy olyan vezetésre van szükség, ami közelebb áll a jobboldali, konzervatív politikához. Lukács azt is elárulta: kérték Jakabot, hogy posztjaiban használja a Jobbik logóját, de a volt elnök úgy néz ki, saját arculatot épít, ami utalhat arra is, hogy új pártot akar alapítani. Sőt Lukács az interjúban arról is beszélt, hogy arra kérik Jakab Pétert, ne akarja megosztani az ellenzéket. A politikus Jakab volt kabinetfőnökére, Molnár Enikőre utalva a következőket mondta:

Jakab Péter a szíve szerint a Jobbikot építené ezután is, azzal van gond, hogy rossz tanácsadója van.

Borítókép: Lukács László jobbikos képviselő interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.