Megszorító intézkedések jönnek Pécsen, ez vár a buszozókra

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében változásokat vezet be a Tüke Busz Zrt.

Munkatársunktól
Forrás: MTI, Hír TV2022. 08. 10. 19:21
20210906 Pécs Autóbusz forgalom a belvárosban a Rákóczi úton, illusztráció. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Fotó: Laufer László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében megszorító intézkedéseket vezet be a Tüke Busz Zrt. Pécsen. A baloldali önkormányzat mindezt azzal indokolja, hogy kevesebb pécsi veszi igénybe a közösségi közlekedést, mint a járvány előtt, emiatt a cég bérletértékesítésből származó bevétele 2,5 milliárdról 1,5 milliárdra csökkent, továbbá a buszokat piaci áron tankolják, és az elektromos buszok töltése is megdrágult. Éppen ezért

ősztől így kevesebb járatot indítanak azokon a vonalakon, amelyeken kevesebb az utas: a napközbeni időszakokban tízszázalékos járatcsökkentés lép ezzel életbe, míg éjszaka csak a legszükségesebb járatok maradnak. De ez még nem minden, a városvezetés közleménye szerint a tízdarabos csomagban megvásárolható gyűjtőjegyek darabonkénti ára 330-ról 380 forintra, az elővételben megváltott menetjegyeké pedig 350 forintról 400 forintra emelkedik.

A bérletek és a a buszvezetőknél váltott menetjegy ára nem változik. 

A történtek kapcsán Barkóczi Csaba, a helyi Fidesz önkormányzati képviselője a Hír TV-nek nyilatkozva jelezte: Péterffy Attila polgármester nem tartotta be a választási ígéretét, miszerint drasztikus buszjegyárcsökkentés lesz, a járatok számát pedig iskolakezdés előtt nem megkurtítani, hanem növelni kellene.

Borítókép: Autóbusz forgalom a belvárosban a Rákóczi úton. Fotó: (Laufer László/Dunántúli Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.