Megszűnik Ungár Péter hírportálja, az Azonnali.hu

Befejezi működését Ungár Péter politikus és Gerényi Gábor médiavállalkozó közös portálja, az Azonnali.hu – közölte a Media1.hu. Az oldalnak sikerült elérnie a portál tulajdonosait, és a megszűnés körülményeiről kérdezték őket.

Forrás: Media1.hu2022. 08. 04. 11:13
UNGÁR Péter
Budapest, 2022. július 18. Ungár Péter, az LMP képviselõje azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2018-ban megalapított Azonnali Média Kft. többségi tulajdonosa Ungár Péter LMP-s politikus, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatójának és az Orbán-kormány kormánybiztosának fia. Rajta kívül az a Gerényi Gábor is tulajdonos, akinek a neve 2020-ban az Index szétrobbanása előtt, az úgynevezett Gerényi-terv kapcsán is előkerült.

A Media1 csütörtökön elérte Ungár Pétert, aki érdeklődésükre azt mondta, nem kívánja kommentálni jelenleg a lap bezárásával kapcsolatos értesülésünket.

Időközben Gerényi Gábort is elérték, aki azt mondta, hogy a kérdés mostanra lényegében eldőlt, valóban nem működtetik tovább a lapot. A Media1.hu kérdéseire válaszolva azt mondta, gazdasági okok miatt döntöttek így, mivel a cég évek óta veszteséges volt, ráadásul a gazdasági kilátások rendkívül bizonytalanná váltak, senki nem tudja, mi jön most.

Gerényi azt állítja, jó emberekkel dolgoztak együtt, ezért reményét fejezte ki, hogy el tudnak majd helyezkedni a lap munkatársai másutt.

A Media1.hu információi szerint az Azonnalihoz szorosan kapcsolódóan működő, Ungár Péter nevével fémjelzett Úgytudjuk.hu és több más, különböző regionális kisebb portál jövője is bizonytalan, amit egyelőre költségvágásokkal próbálnak kezelni. Gerényi ezekre az állításokra azt reagálta, hogy erről ő nem tud mit mondani, nem ő a kompetens, tehát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja ezeket.

Az Azonnali körül egyébként nagy mozgások történtek az elmúlt időszakban: az alapító-főszerkesztőjét, Bukovics Martint tavaly elbocsátották, ezt követően jogtalan elbocsátásra hivatkozva munkaügyi bírósághoz fordult. Bukovics azonban a munkaügyi perét első fokon idén márciusban elvesztette, a bíróság az elbocsátását jogszerűnek minősítette. Az elbocsátás után egy átmeneti időre Pintér Bence vezette a lapot, majd ezután került a lap irányítása Kósa Andráshoz. A laptól Bukovics Martin leváltása idején több munkatárs is távozott, de később érkeztek új szerzők is.

Mielőtt a Media1.hu elérte a tulajdonosokat, telefonon Kósa András főszerkesztőt is felhívta, a lap bezárásával kapcsolatos értesülésükről érdeklődve, de azt mondta, jelenleg szabadságát tölti.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Ungár Péter, az LMP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.