Orbán Viktor stratégiai receptet ajánlott a konzervatív közösség számára

A magyar kormányfő 2022 májusában a CPAC Hungaryn stratégiai receptet ajánlott a konzervatív közösség számára, mely 12 pontból állt és a magyar jobboldal történelmi sikereit foglalta egybe, amelyek tanulságai a nemzetközi színtéren is segítséget nyújthat a nemzeti erők győzelmének elősegítésére.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 21:45
Orbán Viktor CPAC
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint csütörtök este Orbán Viktor miniszterelnök volt a texasi Dallasban megrendezett Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) legelső felszólalója. A magyar kormányfő 2022 májusában a CPAC Hungaryn stratégiai receptet ajánlott a konzervatív közösség számára, mely 12 pontból állt és a magyar jobboldal történelmi sikereit foglalta egybe, amelyek tanulságai a nemzetközi színtéren is segítséget nyújthat a nemzeti erők győzelmének elősegítésére. Ezúttal a miniszterelnök „How we fight”, vagyis „Hogyan harcolunk?” címmel hirdette meg előadását, melyben a konzervatív erők összefogásának fontosságáról, a Nyugat megmentéséről, valamint a győzelemhez vezető útról értekezett – írta összefoglalójában az Alapjogokért Központ. 

Felszólalásának elején a magyar kormányfő leszögezte, hogy 

Texasban és Magyarországban az 5000 mérföldes távolság ellenére számos közös van: a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás jelentik mindkét állam számára a legfontosabb értékeket. Kifejtette: ahogyan Texas az USA, úgy Magyarország Európa magányos csillaga ilyen értelemben.

Orbán Viktor beszédében leszögezte, hogy régi vágású szabadságharcos, ráadásul Európa legrégebb óta hivatalban lévő vezető politikusa is. Leszögezte, hogy ő az egyetlen migrációellenes politikus mind a mai napig az Európai Unióban, Magyarország pedig a progresszív liberálisok támadása alatt áll nap mint nap.

A miniszterelnök a tusványosi előadását szándékosan félremagyarázóknak is határozottan válaszolt. Meglátása szerint Magyarországon az utóbbi 12 évben bevezették a zéró toleranciát a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben is, az ezt tagadó állítások pedig fake news kitalációk.

Az amerikai közönséghez szólva Orbán Viktor rögzítette, hogy Magyarország tiszteli az Egyesült Államok vezetését, azonban kifejtette, hogy van az éremnek egy másik oldala is: „az Önök kormánya ideológiai nyomás alá helyezte Európát és Brüsszelt” – fogalmazott. Kifejtette, hogy az Obama-adminisztráció meg akarta változtatni Magyarország Alaptörvényét, annak keresztény hagyományait. Véleménye szerint az ezt elutasító magyar álláspont miatt nem lehet a demokratákkal jó kapcsolatokat ápolni, akik gyűlölik ezért a nemzeti szuverenitásáért kiálló politikáját.

Orbán Viktor ezt követően ismertette, hogy a magyarok legyőzték a kommunistákat, akik feltámadtak hamvaikból és összefogtak a progresszív liberálisokkal. A magyarokat ez azonban nem tévesztette meg, „ezért 2010 óta folyamatosan nyerünk és nyerünk ellenük” – tette hozzá.

A kormányfő megismételte a CPAC Hungaryn elmondott 12 pontjának egyik fontos elemét: „Játssz a saját szabályaid szerint!” Szerinte a konzervatívok nem harcolhatnak sikeresen a liberálisok eszközeivel. A politika a győzelemhez önmagában pedig nem elég, mivel ez egy kultúrháború, a feladat pedig az, hogy új életet leheljünk egyházainkba, családjainkba, egyetemeinkbe és közösségi intézményeinkbe. Orbán Viktor szerint bíznunk kell zsidó-keresztény tanításunkban, hinnünk kell Istenben! A migráció, gender és a civilizációk összecsapása mind olyan témák, amelyekkel foglalkoznunk kell. Ellen kell szegülnünk ellenfeleinknek. A baloldal a politikában nem ismer semmilyen korlátot: le akarják választani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről.

A kormányfő kihangsúlyozta, hogy értékeink mentenek meg bennünket attól, hogy újra elkövessük a történelmi hibákat! Ezért sem engedhetjük, hogy posztnyugati világot hozzanak létre. Ehhez meglátása szerint az kell, hogy visszaverjük a progresszívek támadásait. Erre első példaként a migrációt hozta fel: „mi nemet mondtunk az illegális migrációra elsőként és egyedüliként Európában. Magyarok népszavazáson döntöttek, nem akarnak a progresszívok szabályai szerint játszani.”

A családpolitikával folytatta, kiemelve, hogy az politikai filozófiánk szívét képviseli. „Európában azt mondják, a család nem létezik. […] Magyarországon a családpolitikában a saját szabályaink szerint játszunk. Ha a tradicionális család megszűnik, semmi sem mentheti meg Európát a megsemmisüléstől” – értékelt. Kitért a gyermekvédelem kérdéskörére is. „Jogi falat is felhúztunk, hogy megvédjük a gyermekeinket az őket célzó genderideológiával szemben. Minden korábbinál sikeresebb népszavazáson mondtak nemet a magyar emberek a genderideológiára. 

Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén

 – foglalta össze véleményét.

Harmadik példakánt az adócsökkentést sorolta fel. Véleménye szerint a progresszívek mindig az emberek pénzét akarják, ezért vetnek ki egyre magasabb adókat. Ezzel szemben a kabinet az utóbbi tíz évben húsz százalékkal csökkentett a lakossági adóterheken, mely EU-s rekord is egyben.

Beszéde végéhez közeledve kitért az orosz–ukrán konfliktusra is: „Ukrajnával teljes mértékben szolidárisak vagyunk” – fogalmazott. Hozzátette azonban, hogy a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, csökkenti a béke esélyét.

Zárásként pedig Orbán Viktor kiemelte, hogy „össze kell hangolni a csapataink mozgását” – utalva a CPAC konzervatív és jobboldali erőinek egyesítésére.

Borítókép: Orbán Viktor a dallasi CPAC-en mond beszédet (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.