Palkovics László elmondta, mi lehet az OMSZ új neve

Kétmilliárd forintból alakíthatják át az Országos Meteorológiai Szolgálatot – olvasható Palkovics László, a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetőjének hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésben.

Forrás: Vg.hu, Facebook/Technológiai és Ipari Minisztérium2022. 08. 26. 14:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alakítsák át Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá az Országos Meteorológiai Szolgálatot (OMSZ) – ezt a javaslatot tette Palkovics László. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) minisztere a Magyar Meteorológiai Társaság 38. vándorgyűlésén ismertette az OMSZ-re vonatkozó elképzeléseket.

Eszerint a meteorológiai szolgálat átalakításával a kutatás kerül előtérbe. A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy 

az OMSZ az elmúlt húsz évben információs szolgáltatóvá kezdett válni, háttérbe szorult a kutatás, amelyre Magyarország energetikai rendszerének átalakításakor nagy szükség van.

Palkovics László azt is kezdeményezte, hogy növeljék az intézmény munkatársainak számát, alakítsák át az intézményrendszerét, ehhez pedig 2027-ig kétmilliárd forint forrást biztosítanak.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az OMSZ-t felügyelő miniszterként az új struktúrában nem kívánt együttműködni az augusztus 20-a után menesztett két vezetővel, 

de ez nem zár ki semmi mást. 

A TIM vezetőjét a Szegedi Tudományegyetem épülete előtt az MTI helyszíni tudósítójának tapasztalatai szerint mintegy száz békés tüntető fogadta. Ők az OMSZ volt vezetőinek menesztése miatt tiltakoztak.

Borítókép: Palkovics László, a Technológiai és Ipari Minisztérium minisztere (Forrás: Facebook/Technológiai és Ipari Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.