Súlyos börtönévek és kiutasítás vár a túszejtő egyiptomira

Néhány éve kapott letelepedési engedélyt az a negyvenegy éves egyiptomi, aki kedden túszul ejtette Soroksáron saját nyolcéves kislányát. A TEK műveleti egysége sértetlenül kiszabadította a gyermeket. Súlyos börtönévek és végleges kitiltás vár Amadallára.

2022. 08. 25. 5:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar élettársára és közös gyermekükre való tekintettel kapott évekkel ezelőtt letelepedési engedélyt a sajtóban Amadalla néven említett, 41 éves egyiptomi férfi, aki kedden saját gyermekét ejtette túszul Soroksáron – tudta meg a Magyar Nemzet.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi augusztus 23-án megjelent a volt élettársa XXIII. kerületi családi házánál, ahol a nyolcéves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

A TEK műveleti egysége sértetlenül kiszabadította a nyolcéves gyereket és elfogta a túszejtőt.

A gyanúsítottat a TEK orvosa megvizsgálta, elsősegélyben részesítette, majd megbilincselték és kórházba szállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az egyiptomi állampolgárságú férfit 18 év alatti személy sérelmére, aljas indokból és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A kerületi ügyészség álláspontja szerint megalapozott a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el a volt élettársa vagy a gyermeke sérelmére. Jelenleg már folyik egy másik büntetőeljárás a gyanúsítottal szemben a volt élettárs sérelmére elkövetett korábbi bűncselekmény miatt , amely bírósági szakaszban van. Mindezek alapján, a bűnismétlés lehetősége csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével zárható ki. A letartóztatás elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

A Bors című napilap a volt élettárs, Hajnalka édesapjával beszélt a túszdráma felszámolása után. Innen lehet tudni, 

a féltékeny egyiptomi nem bírta elviselni, hogy exének, Hajnalkának új párja lett. Lehetett rá számítani, hogy megzavarodik, hiszen három évvel ezelőtt eltörte a nő bordáját. (Ez utóbbi miatt zajlik jelenleg is büntetőper Amadalla ellen.)

Az apa elmondta: Hajnalka biztosítási szakemberként dolgozott Hollandiában. Ott ismerkedett meg az egyiptomi Amadallával. Később úgy döntöttek, hogy családot alapítanak, és Magyarországon kezdenek közös életet. Nyolc éve megszületett közös kislányuk, Szana.

A magyar élettársra és közös, magyar állampolgárságú kislányukra tekintettel Amadalla letelepedési engedélyt kapott, amit öt év után megújítottak. Csakhogy három éve megváltozott az egyiptomi, egyre agresszívabb lett.

– A lányom ezért annak ellenére jobbnak látta, ha kilép a kapcsolatból, hogy egy közös lányuk is született – mondta a Borsnak Hajnalka édesapja, aki abban reménykedik, hogy az egyiptomit ezek után kiutasítják az országból.

A bírói gyakorlatot nézve ebben biztosak lehetünk.

A két ügyében születendő jogerős ítéletek letöltése után várhatóan véglegesen kiutasítja a bíróság Amadallát az országból.

A 18 év alatti személy sérelmére, aljas indokból és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettét kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a BTK. Ám a fentebb vázolt esetben visszaesőnek számít Amadalla, hiszen már vádlott a volt élettárs korábbi bántalmazása miatt. Így halmazati büntetésül akár 12 évet is kaphat a végleges kiutasítás mellett.

Borítókép: A már megfékezett túszejtőt a TEK orvosa elsősegélyben részesítette (Forrás: TEK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.