Több tízezren vettek részt a Szent István-napi programokon Budapesten

A budapesti rendezvények a legnagyobb rendben zajlottak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 21. 20:40
I. SZENT ISTVÁN
Budapest, 2022. augusztus 20. Népmûvészeti mesterek a Mesterségek Ünnepén tartott kenyérszentelés kezdete elõtt a budai Várban, a Szentháromság téren 2022. augusztus 20-án. Az augusztus 20-i Szent István Nap rendezvénysorozatához kapcsolódó 36. Mesterségek Ünnepén, az ország legnagyobb népmûvészeti fesztiválján mintegy ezer hazai és külföldi kézmûves vesz részt. MTI/Mónus Márton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződnek a Szent István-napi programok a fővárosban, melyeken vasárnap is több tízezren vettek részt tájékoztatott az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán. Kovács Zoltán kiemelte:

 a budapesti rendezvények a legnagyobb rendben zajlottak, majd az operatív törzs nevében is megköszönte annak a több ezer embernek a munkáját, akik a négynapos ünnepi programokon részt vettek és segítettek.

Az államtitkár továbbá megismételte, hogy az ünnepi tűzijáték megtartására augusztus 27-én, szombaton 21 órakor kerül sor. Mint ismert, az operatív törzs augusztus 20-án az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján úgy döntött, az időjárási körülmények nem teszik biztonságossá a szombat este kilenc órára tervezett tűzijáték megtartását, ezért azt elhalasztották.

Borítókép: Népművészek a mesterségek ünnepén tartott kenyérszentelés kezdete előtt a budai Várban, a Szentháromság téren. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.