időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

A háború ellenére is támogatja a családokat a kormány

Magyar Nemzet
2022.09.10. 16:40 2022.09.10. 20:07
A háború ellenére is támogatja a családokat a kormány

A társadalom legfontosabb alapköve a család – jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Veszprém megyei Kislődön. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete megalakulásának 35. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a kormányszóvivő elmondta, 

a kabinet a szomszédunkban dúló háború és az emiatt kivetett szankciók ellenére is kiáll a családok mellett. 

A rendezvényen beszédet mondott Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára is, aki megállapította, hogy a kormány úgy tekint a családra, mint a nemzet erejére, és a családpolitikai intézkedésekkel a rájuk nehezedő terheket kívánja csökkenteni. Hangsúlyozta, az egyesület tagjait egyebek mellett az tartja össze, hogy „a nehéz időkben is igent mondtak a gyermekekre, az életre". 

A családpolitika különböző elemei, köztük a családi adókedvezmény és a babaváró kötvény, azt célozzák, hogy csökkenjen a családokra nehezedő teher

 – emelte ki. 

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke megjegyezte: az elmúlt évtizedekben a társadalom családbaráttá vált, a nagycsaládra egyre többen értékként tekintenek. Háromszázezer nagycsalád él Magyarországon, melyből 15 ezren tagjai az egyesületnek, ami mintegy hetvenezer embert jelent – tette hozzá. Gondolatait azzal zárta, hogy az utóbbi hat évben csaknem megduplázódott az egyesület taglétszáma.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond a Nagycsaládosok Országos Egyesülete megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón, a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban 2022. szeptember 10-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.