A kormány a takarékoskodást magán kezdi

A kormány minden költségvetési forrását a rezsicsökkentett árak biztosítására fordítja.

2022. 09. 08. 17:10
GULYÁS Gergely
Kormányinfó Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány minden családnak hosszú távon biztosítja a rezsicsökkentett árakat az átlagfogyasztásig

 – szögezte le a Kormányzati Tájékoztatási Központ a baloldali pártok rendkívüli energiahelyzettel kapcsolatos közleményeire reagálva. 

Az energiahelyzet miatt, az állami intézményeket – beleértve a kormányhivatalokat is – érintő 18 Celsius-fokos fűtési limit kapcsán ugyanis több baloldali párt is kifejtette véleményét.

Orbán miatt került ilyen helyzetbe Magyarország

 – írta Gyurcsány pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében, majd „iskolában didergő gyerekekről” és „teli szájjal röhögő fideszes politikusokról” értekeztek a gázfogyasztás csökkentésére irányuló intézkedésekre reagálva.

A Jobbik pedig egyenesen „energiadiktatúra bevezetéséről” ír a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése nyomán az MTI-hez eljuttatott közleményében. A párt szerint a kormány magára hagyta a közintézményekben dolgozókat és az oda látogatókat. 

A Fidesz 12 év után megértette, a cél nem az egyre növekvő energiaigény bármi áron való kiszolgálása, hanem a hatékonyság növelése és az energiaigény csökkentése

 – reagált a csütörtöki Kormányinfón elhangzottakra az LMP szóvivője, Gál József, majd hozzátette: ha az elmúlt 12 évben stadionok építése helyett leszigetelik a közintézményeket és lakóházakat, és napelemet raknak a tetejükre, akkor most „kevésbé nézne ki nevetségesen a kormány és kevésbé néznénk nehéz hónapok elé” 

A kormány minden költségvetési forrását arra fordítja, hogy az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett árakat hosszú távon minden családnak biztosítsa. Ezért született az a döntés, hogy a kormány a takarékoskodást magán kezdi

 – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel. 

 

Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó: Máthé Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.