Börtönt kaphat a férfi, aki kockakővel dobta be két busz ablakát

Vádat emeltek egy negyvenéves férfi ellen, letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérve rá, mert tavaly nyáron kockakővel bedobta két autóbusz ablakát is Józsefvárosban – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t.

Forrás: MTI2022. 09. 06. 12:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a férfinak korábban a VIII. kerületi Rákóczi úton konfliktusa volt egy autóbusz sofőrjével, és az emiatt érzett haragjától vezérelve eltervezte, hogy az azon az útszakaszon közlekedő buszokat dobál meg.

A férfi tavaly június 25-én késő este kockakővel a kezében megállt a járdán, majd egy, a Blaha Lujza tér felől a Keleti pályaudvar felé haladó busz egyik oldalablakának üvegét bedobta. Az ablak betört, és a kockakő ráesett egy utasra, aki azonban nem sérült meg. A rongálással okozott kár több mint kétszázezer forint volt.

Nyolc nappal később a Rákóczi úton megismételte tettét. A kockakő beesett az utastérbe, az üvegszilánkok pedig könnyebben megsebesítettek egy négyhónapos csecsemőt. A rongálással okozott kár ebben az esetben csaknem háromszázezer forint volt.

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás vétségével vádolta meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.