időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Dobrev Klára is hallgat a férje vagyonnyilatkozatáról

MUNKATÁRSUNKTÓL
2022.09.14. 16:15 2022.09.14. 17:47
Dobrev Klára is hallgat a férje vagyonnyilatkozatáról

Gyurcsány Ferenchez hasonlóan a felesége, Dobrev Klára sem árult el semmit azzal összefüggésben, hogy a nyilvános adatok alapján értelmezhetetlen a volt kormányfő 2022. májusi vagyonnyilatkozatának az a része, amelyben a pártelnök „lakásvásárlás foglaló és előleg” jogcímen több mint 446 millió forintot tüntetett fel követelésként.

Egyelőre nem tudni, hogy a volt kormányfő a tulajdonában lévő ingatlanok közül melyiktől válna meg, hiszen az összeg nagysága azt feltételezi, hogy egy jelentős értékű lakásról lehet szó.

Gyurcsány vagyonnyilatkozata szerint ugyanakkor a politikus tulajdonában csupán egy pápai, ötven négyzetméteres társasházi lakás, illetve egy kötcsei ingatlan ötven százaléka van. Ez utóbbi egyébként egy több mint háromezer négyzetméteres telken lévő, 267 négyzetméteres családi ház, amelyen feleségével osztozik.

A pápai lakás tehát szóba sem jöhet, hiszen teljességgel kizárt, hogy erre az ingatlanra valaki közel félmilliárd forintos foglalót vagy előleget tenne le. A kötcsei családi ház esetében sem igazán képzelhető el az említett mértékű összeg kifizetése, hiszen az eladósorban lévő helyi ingatanok ára ezt valószerűtlenné teszi.

Biztos, ami biztos, lapunk megkereste Dobrev Klárát, arról érdeklődve, tud-e arról, hogy Gyurcsány Ferenc eladná a kötcsei ingatlanban meglévő tulajdonrészét, illetve hogy ő maga tervezi-e, hogy férjétől kivásárolja a szóban forgó ötven százalékot, ám a politikus idáig nem válaszolt felvetéseinkre.

Mint azt már közöltük, a politikus a 2020., valamint a 2021. januári vagyonnyilatkozatában a szóban forgó rubrikában még csupán 225 millió forintot, 2022 januárjában pedig már 348 milliót tüntetett fel. Az tény, hogy egy évek óta húzódó lakásvásárlási ügyről van szó, de egyelőre rejtély, hogy az évről évre szaporodó milliók mögött valójában milyen tranzakciók állhatnak.

Lényeges körülmény, hogy az a Szemlőhegy utcai villa, amelyben a Gyurcsány házaspár él, Dobrev Klára és édesanyja, Apró Piroska tulajdonát képezi, vagyis az ingatlanhoz a volt miniszterelnöknek a telekkönyv szerint semmi köze nincs.

Borítókép: Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.