időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Rejtélyes félmilliárdos lakásügylet Gyurcsány vagyonnyilatkozatában

Munkatársunktól
2022.09.12. 16:49 2022.09.13. 09:20
Rejtélyes félmilliárdos lakásügylet Gyurcsány vagyonnyilatkozatában

Egyelőre nem tudni, hogy a volt kormányfő melyik ingatlanától válna meg, ám az előlegként letett összeg hónapról hónapra jelentősen növekedik.

A nyilvános adatok alapján értelmezhetetlen Gyurcsány Ferenc 2022. májusi vagyonnyilatkozatának az a része, amelyben a Demokratikus Koalíció elnöke „lakásvásárlás foglaló és előleg” jogcímen, több mint 446 millió forintot tüntetett fel követelésként.

Részlet Gyurcsány Ferenc idén májusi vagyonnyilatkozatából

Nem tudni ugyanis, hogy a volt kormányfő a tulajdonában lévő ingatantok közül melyiktől válna meg, hiszen az összeg nagysága azt feltételezi, hogy egy jelentős értékű lakásról lehet szó.

Igen ám, de Gyurcsány vagyonnyilatkozata szerint a politikus tulajdonában csupán egy pápai 50 négyzetméteres társasházi lakás, illetve egy kötcsei ingatlan 50 százaléka van. Ez utóbbi egyébként egy több mint 3000 négyzetméteres telken lévő 267 négyzetméteres családi ház.

A pápai lakás tehát szóba sem jöhet, hiszen teljességgel kizárt, hogy erre az ingatlanra valaki közel félmilliárd forintos foglalót vagy előleget tenne le. A kötcsei családi ház esetében sem igazán életszerű az említett mértékű összeg kifizetése.

Gyurcsány kötcsei találkozója

A bukott kormányfő didaktikus tanmeséjével megpróbált némi áthallással görbe tükröt tartani a jobboldalnak. Kár volt érte!

A kérdőjelek számát növeli az a körülmény, hogy a politikus, a 2020., valamint a 2021. januári vagyonnyilatkozatában a szóban forgó rubrikában még csupán 225 millió forintot, 2022 januárjában pedig már 348 milliót tüntetett fel. Az tény, hogy egy évek óta húzódó lakásvásárlási ügyről van szó, de egyelőre rejtély, hogy az évről évre szaporodó milliók mögött valójában milyen tranzakciók állhatnak.

A tavaly év végén kelt nyilatkozatban 348 milliós összeg szerepelt.
A múlt év elején csupán 225 millió forintot tüntetett fel a volt miniszterelnök foglaló és előleg címen.

Fontos megjegyezni, hogy az a Szemlőhegy utcai villa, amelyben a Gyurcsány házaspár él, Dobrev Klára és édesanyja, Apró Piroska tulajdonát képezi, vagyis az ingatlanhoz a volt miniszterelnöknek a telekkönyv szerint semmi köze nincs.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK vezére utcafórumot tartott (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.