idezojelek

Gyurcsány megint a lovát ugratja

Ha nem is veszi észre, de Gyurcsány Ferenc ismét elszólta magát ezzel az egyetlen szóval: készülünk.

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás
Cikk kép: undefined

Gyurcsány állandóan azt üzengeti: „Készülünk!” Az egész ország lázban ég, hogy megtudja, vajon mire is készül az őszödi hazudozó, az ország legkártékonyabb, ám megmagyarázhatatlan okokból még mindig a közéletben ugrándozó és bohóckodó „politikusa”. Próbáljuk kibogozni ezt a hatalmas rejtélyt, még mielőtt súlyos kétségbe esnénk, hogy nem értjük ezt a kiemelkedő személyiséget.

Két eset van. Vagy Gyurcsány Ferenc egyszerűen blöfföl, mint már oly sokszor életében, és összevissza beszél mindenfélét, hablatyol reggel, éjjel meg este. Ez elvileg lehetséges, hiszen se szeri, se száma vicces, szánalmas, kacagtató és elszomorító megjegyzései­nek, amivel az elmúlt években szórakoztatta a nagyérdeműt.

Amikor például viselt dolgairól kérdezte 2004-ben a parlamentben Szijjártó Péter, arra utalva, hogy a cégeivel kapcsolatos ténykedése nem éppen a színtiszta erkölcsről és tisztességről árulkodik, Gyurcsány – még mint miniszter – egy hosszú feleletben mosta a szennyesét, imigyen: „Ha azt kérdezik, hogy kell-e szégyenkezni Magyarországon a sikerért, azt mondom, hogy nem. Ha azt kérdezik, hogy lehet-e Magyarországon tisztességesen boldogulni, azt mondom, hogy igen. Ha azt kérdezik – mert ne hallgassuk el –, ha ön azt kérdezi, hogy én tisztességesen boldogultam-e, azt mondom, hogy mi az, hogy! Nagyon is! Törvényesen és tisztességesen!” (A parlamenti naplóból idézek: derültség és nagy taps az ellenzéki padsorokban. Közbeszólások: Bravó!)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a válasza olyan mókásra sikeredett a balatonőszödös-Szalay utcás-nomentanás-fittelinás-motimos stb. Gyurcsány szájából már ott és akkor, hogy még a saját táborából is sokan leszavazták az interpellációra adott válaszát, az 50:50 százalékos igen-nem szavazás után csak az akkori házelnök, Szili Katalin igen szavazata mentette meg.

Még egy orbitális példa a blöffölésére: a 2006-os választások első fordulója előtt egy-két nappal úgy válaszolt a Hvg.hu kérdésére, hogy: „…a gazdaság? Az köszöni szépen, jól van.” Utána jött az őszödi beszéd. Tehát – nem folytatva a példákat – lehet, hogy egyszerűen, szokásához híven valamit beleböffent a levegőbe Gyurcsány, hogy a lovát megint ugrassa egyet, s a baloldali tábor gyeplőjét továbbra is a kezében tartsa.

De ez nem biztos. És most szerintem nem is erről van szó. Másról, mert ha nem is veszi észre, de Ferenc ismét elszólta magát ezzel az egyetlen szóval: készülünk.

Először is: mire készülhetne egy olyan párt vezetője, aki része a teljes baloldali összefogásnak, amely totális vereséget szenvedett április 3-án, 2010 óta a legnagyobbat és a leginkább megalázót? Annál is inkább, mert ezúttal az utolsó nagy fegyverüket dobták be, azt, hogy mindenki, aki él és mozog a balliberális oldalon és pártnak nevezi magát, megspékelve a Jobbik nevű arctalan párttal, közös listán indult, abban bízva, hogy ez végre meghozza nekik az áhított sikert, és Orbánt eltávolíthatják a hatalomból. Ehhez képest együtt, együttesen szenvedték el a legnagyobb vereségüket, és ez azért a legsúlyosabb, mert kiderült, hogy együtt sem érnek egy fabatkát sem a választók szemében.

Ezek után néhány hónappal miféle arc kell ahhoz egy ellenzéki politikustól, hogy azt merje szajkózni: „Készülünk”? Egy agyonvert sereg mi a bánatos bánatra készülhet pár hónappal a Fidesz–KDNP újabb, immáron negyedik kétharmados győzelme után?

Persze hogy közben zajlik az orosz–ukrán háború, persze hogy nagy gondot okoz az energiaárak emelkedése, a magas infláció, az Euró­pai Unió gazdasági, politikai, erkölcsi bezuhanása, a német gazdaság recessziója stb., s persze hogy mindez Magyarországra is kihat. Ám a közvélemény-kutatások változatlanul azt mutatják, hogy a Fidesz–KDNP fölényesen vezeti a népszerűségi rangsort, aminek csak egyik oka az, hogy a kormány jól végzi a dolgát. A másik nyilvánvalóan az, hogy egy rendkívül szerény képességű emberek által irányított balliberális ellenzék van a másik oldalon, amelyről mindent el tudnak képzelni az emberek, csak azt nem, hogy az országot jó irányba tudnák kormányozni, különösen a jelenlegi, válságokkal teli helyzetben.

Ehhez képest írja azt Gyurcsány a napokban is, hogy a DK kormányzóképes, arra készül, hogy vezesse az országot. Nos, innen lehet megérteni, hogy mit jelent a „készülünk”. Ezt komolyan kell venni a magyar kormánynak, a titkosszolgálatoknak, az elemzőknek és mindenkinek, aki félti ezt az országot és védi a szuverenitását.

A következőről van szó: Gyurcsány és neje nyilvánvalóan abban bízik, hogy külső erők segítségével fogják megdönteni az Orbán-kormányt. Pontosan tudják, hogy a nemzetközi globalista baloldal magyarországi „lerakata” – vagyis az összes baloldali párt – önmagában erre nem képes. Viszont azt is pontosan tudják, hogy mire készülnek a globalista, liberális körök.

A kapcsolatuk ugyanis kiváló ezen körökben, tágabban hálózatokban. Gyurcsánynak és Dobrevnek nyilvánvalóan szoros kapcsolatai vannak az uniós elit fősodratúnak nevezett vezetőivel, Frans Timmermanstól Vera Jourován át egészen a régi jó barátukig, Gyuri bácsiig. (Régi kapcsolatok ezek: 2006-ban az Európai Bizottság megengedte Gyurcsánynak – elsősorban is Almunia biztos –, hogy a gyalázatosan rossz gazdasági adatokat eltitkolja a választók előtt, s így megnyerhesse a választásokat. Viszont bizonyos információk arról szóltak, hogy 2009 tavaszán is ugyanezek a körök szólították fel arra, hogy lépjen le a színről.)

Éppen az utóbbi napokban-hetekben értesülhettünk arról, hogy az áprilisi választások megnyerése érdekében egy átfogó globalista hálózat állt össze a balliberális pártok, illetve a miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter támogatására. Ezt a hálózatot vegyük komolyan, mert nem kis befolyással és erőforrásokkal rendelkező, a világ sorsába is beleszólni képes egyénekből és szervezetekből állt össze. E hálózat csomópontjai, központi elemei és szereplői többek között Bajnai Gordon, aki a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (European Council on ­Foreign Relations, ECFR) dolgozik együtt Soros Györggyel – persze sok más helyen is –, de az ECFR tagja Korányi Dávid is, aki létrehozta az Action for Democracy nevű alapítványt a választások előtt, és öntötte a pénzt Márki-Zay mozgalmába, ezen keresztül a teljes baloldali kampányba. Nagyon lényeges szereplő Kati Marton, aki szoros kapcsolatban áll Sorossal, ezenkívül érdemes megemlíteni Timothy Garton Asht is, aki egyszerre tagja az ECFR-nek és a Chatham House-nak, másik nevén a Londoni Királyi Külügyi Intézetnek – utóbbival is találkozott Márki-Zay nevezetes londoni látogatása során, ahol véletlenül lefotózták, amikor egy étteremben egyeztetett Bajnaival. De sorolhatnánk még a hálózat további ­szereplőit, mint a Ficsor Ádám, Szigetvári Viktor által irányított DatAdat nevű furcsa adatszerző céget, ám ezt már megtette lapunk az elmúlt napokban.

Ehelyett állapítsuk meg a tényt: legkésőbb 2021-re egy szervezett, átfogó globalista, nemzetközi hálózat állt össze annak érdekében, hogy a 2022-es választásokon megdöntsék az Orbán-kormányt! Ennek a hálózatnak, melynek egyik központi figurája természetesen Soros György, fontos liberális közéleti figurák, agytrösztök, NGO-k, lobbicsoportok stb. a tagjai, de a hálózatot támogatják hatalmas befolyással rendelkező globalista szervezetek is, mint a Külkapcsolatok Európai Tanácsa vagy a Londoni Királyi Külügyi Intézet egyes tagjai, és még ki tudja, milyen szervezetek.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a brüsszeli elit, az Európai Bizottság egyes vezetői, illetve az Európai Parlament elsöprő balliberális többsége is arra törekszik, hogy megszabaduljon az Orbán-kormánytól, amely a globális elit számára oly fontos orosz–ukrán háborúban semleges próbál maradni, s nem akarja követni az unió önállótlan, az Egyesült Államoknak és a globális köröknek alárendelt, öngyilkos politikáját, mellyel gazdasági válságba juttatja és juttatta önmagát.

Hatalmas erők mozdulnak meg tehát azért, hogy Magyarországon kormányváltás legyen, függetlenül attól, hogy milyen elsöprő győzelmet aratott a Fidesz áprilisban. Ezen a szemponton már túl van a globális elit: a megoldást a demokrácia meghaladásában, a népakarat semmibevételében s egy központi hatalom kiépítésében látja – bármi áron is.

Ebben bízik Gyurcsány Ferenc, s ezért készül. Ő és társai ugyanis – Cseh Katalintól Karácsony Gergelyig és tovább – nem mások, mint ennek a globális hálózatnak a magyarországi ügynökei. Ők is támogatják a világ átalakítását 2030-ig. Ezért azt mondom én is: készüljünk a globalisták ellen!

A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.