időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Felfüggesztették négy momentumos és a DK-s Hegedűs Andrea mentelmi jogát

Bákonyi Ádám
2022.09.26. 17:13 2022.09.26. 17:49
Felfüggesztették négy momentumos és a DK-s Hegedűs Andrea mentelmi jogát

Az Országgyűlés mai ülésén felfüggesztette négy momentumos képviselő, Fekete-Győr András, Orosz Anna, Hajnal Miklós és Tóth Endre, illetve a DK-s Hegedűs Andrea mentelmi jogát. 

Fekete-Győr András hivatalos személy elleni erőszakért felelhet, amiért  a 2018-as túlóratörvény elleni, a Kossuth téren tartott tüntetésen még a Momentum elnökeként dobálta meg a rendőröket füstgránáttal. 

Párttársai pedig rágalmazási ügyek miatt állhatnak bíróság elé. 

A Gyurcsány-párt képviselője, Hegedűs Andrea kiadását a Miskolci Járásbíróság kérte ugyancsak rágalmazás vétsége miatt. Hegedűs 2020. június 5-én még önkormányzati képviselőként Miskolcon tartott sajtótájékoztatót, ahol azt állította, hogy „a 2019. évi önkormányzati választási kampányban az A. Z. vezette polgármesteri hivatal és a K. Á. vezette Fidesz a város nyomdájából rendelt fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal a miskolci nyugdíjasok pénzéből vagy a város egy közalapítványából fizettek ki”. 

A feljelentő álláspontja szerint Hegedűs Andrea és társa szándékosan, nagy nyilvánosság előtt valótlan, becsület csorbítására alkalmas tényt állítottak, híreszteltek.

Az Országgyűlés nem szavazta meg Jakab Péter mentelmi jogának felfüggesztését, akit két rágalmazási ügyben is feljelentettek.

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: Mirkó István)

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.