Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Anglia

Felfüggesztették négy momentumos és a DK-s Hegedűs Andrea mentelmi jogát

Rágalmazásért, hivatalos személy elleni erőszakért felelhetnek a baloldali képviselők.

Bákonyi Ádám
2022. 09. 26. 17:13
20210512 MN Budapest Fekete-Győr András garázdaság per Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés mai ülésén felfüggesztette négy momentumos képviselő, Fekete-Győr András, Orosz Anna, Hajnal Miklós és Tóth Endre, illetve a DK-s Hegedűs Andrea mentelmi jogát. 

Fekete-Győr András hivatalos személy elleni erőszakért felelhet, amiért  a 2018-as túlóratörvény elleni, a Kossuth téren tartott tüntetésen még a Momentum elnökeként dobálta meg a rendőröket füstgránáttal. 

Párttársai pedig rágalmazási ügyek miatt állhatnak bíróság elé. 

A Gyurcsány-párt képviselője, Hegedűs Andrea kiadását a Miskolci Járásbíróság kérte ugyancsak rágalmazás vétsége miatt. Hegedűs 2020. június 5-én még önkormányzati képviselőként Miskolcon tartott sajtótájékoztatót, ahol azt állította, hogy „a 2019. évi önkormányzati választási kampányban az A. Z. vezette polgármesteri hivatal és a K. Á. vezette Fidesz a város nyomdájából rendelt fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal a miskolci nyugdíjasok pénzéből vagy a város egy közalapítványából fizettek ki”. 

A feljelentő álláspontja szerint Hegedűs Andrea és társa szándékosan, nagy nyilvánosság előtt valótlan, becsület csorbítására alkalmas tényt állítottak, híreszteltek.

Az Országgyűlés nem szavazta meg Jakab Péter mentelmi jogának felfüggesztését, akit két rágalmazási ügyben is feljelentettek.

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: Mirkó István)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.