Fenyő-gyilkosság: nincs tanúja Tasnádi megbízatásának

Minden beidézett tanú Tasnádi Pétertől hallotta, hogy Gyárfás Tamás megbízta őt Fenyő János meggyilkoltatásával, vagy csak az éjszakai életben hallott mendemondaként az állítólagos megbízásról. Többek között ez derült ki a Fővárosi Törvényszéken kedden a Fenyő János meggyilkoltatása miatt indult perben.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 19:20
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúk meghallgatásával folytatódott kedden Póta Péter bíró előtt a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János megöletésének vádjával indult per. Ezúttal ismét Tasnádi Péter volt feleségét, M. Juditot és egykori embereit hallgatta meg a bíróság. A tanúk által elmondottakra Tasnádi is reagálhatott.

 

A vád szerint Gyárfás Tamás elsőként Tasnádit bízta meg, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. Tasnádi még a törvényszéki nyári szünet előtt azt vallotta: Gyárfás 1997 szeptemberében kereste meg, hogy lépjen fel Fenyő ellen. 

Gyárfás nem mondta ki az ölés szót, tudta róla, hogy ő nem gyilkos, mondta Tasnádi. A felkérést nem is vette komolyan, ám 12 milliót kért, és állítja, előlegként hatmilliót meg is kapott. Arra nem emlékezett, hogy az előleget hol és mikor kapta meg.

A második hatmillióról azt állította: azt Kósa-Somogyi György nyújtotta át sógorának, (néhai) Láposi Lőrinc nyugalmazott rendőr vezérőrnagynak. Kósa-Somogyi, az MTV Nap-kelte című műsorának egykori főszerkesztője tanúként leszögezte: képtelenség, amit Tasnádi állít.

Tasnádi a tárgyaláson  vitába keveredett M. Judittal, mondván: volt felesége „ellenséggé vált és mindent, amit lehetett összevissza hazudott.” 

Tasnádi most is kijelentette, hogy amit M. Judit és a kedden tanúskodó volt munkatársai tudnak, azt mind tőle hallották.

A. Gábor, Tasnádi egykori „alvezére” megismételte a 2005-ben és 2006-ban, a rendőrségi kihallgatásain mondottakat: Tasnádi az értésére adta, hogy hűtlensége miatt feleségét, M. Juditot megöleti. A. azt mondta erre, hogy ez nehéz feladat lesz, mivel a feleségét rendőrök védik. „Péter a Fenyő meggyilkolásával példálózott… Fenyőnél is mindenki tudta, hogy merénylet készül ellene, de neki mégis sikerült véghez vinnie”– fogalmazott A. Gábor a bíróságon.

Tasnádi erre azt mondta: „A. csak próbálkozik. Amikor azt mondtam neki akkor, hogy én ölettem meg Fenyőt, hazudtam neki.”

A korabeli rendőrségi jelentések szerint a szintén Tasnádinak dolgozó S. László 1997 nyarán főnöke irodájából az előszobába kiszűrődött Tasnádi–Láposi Lőrinc-beszélgetésből azt szűrte le, hogy Tasnádi beszámolt a sógorának, hogy megbízást kapott Gyárfástól. Tasnádi azonban kijelentette: „S. [...] hazudik.” Szerinte a beosztottja nem hallhatott semmilyen beszélgetést, hiszen az iroda 17 méterre volt az előszobától.

S. László kedden a bíróságon azt közölte: ő olyat soha nem mondott, hogy Gyárfás megbízta volna Tasnádit, a rendőröknek arról beszélt, amit a városban hallott, feltételezésekről számolt be.

A személyeskedésekkel tarkított tárgyalási napon mindenesetre annyi kiderült: minden tanú Tasnáditól tudhatott az állítólagos megbízásról. A per csütörtökön újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

Borítókép: Tasnádi Péter és Gyárfás Tamás a törvényszék folyosóján (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.