Hollik István: Brüsszelnek felül kell vizsgálnia a szankciókat

Már a Wall Street Journal is az elhibázott szankciók okozta energiaválságról ír.

Forrás: MTI2022. 09. 23. 15:28
HOLLIK István
Budapest, 2022. május 17. Hollik István, a KDNP képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypártok szerint Brüsszelnek felül kell vizsgálnia a szankciókat, amíg nem késő, mert ha nem változtatnak rajtuk, abba Európa bele fog gebedni – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A politikus arra hívta fel a figyelmet: 

Ma már mindenki számára nyilvánvaló és letagadhatatlan, hogy Európában energiaválság van az elhibázott szankciók miatt. 

Legutóbb –  folytatta – az amerikai gazdasági lap, a Wall Street Journal írt a témáról, és arra a következtetésre jutott, hogy a szankciók által okozott energiaválságnak Európa a legnagyobb vesztese és az amerikai gazdaság a legnagyobb nyertese lesz, ráadásul a szankciók nemcsak időleges, hanem örökre szóló károkat fognak okozni az európai gazdaságnak.

Hollik István a lapot idézve kiemelte: az Európából hiányzó orosz gázmennyiséget az elkövetkezendő két évben nagyon nehezen és sokkal drágábban lehet majd pótolni, ezért a tartósan magasan levő energiaárak miatt sok energiaigényes vállalkozás egyszerűen megszünteti tevékenységét, leállnak a gyárak, bezárnak, vagy tehetik át a termelést Amerikába, ahol jóval olcsóbb az energia.

Egyre többen jutnak arra a következtetésre a szankciókkal kapcsolatban, mint a Fidesz–KDNP képviselői, és egyre többen ismerik fel, hogy a szankciók óriási és hosszú távú károkat okoznak Európának és az európai gazdaságnak

 – szögezte le a kommunikációs igazgató, hozzátéve: 

amíg Brüsszelben az unió vezetői azt ígérték, hogy a szankciók hatásosak lesznek, és Európában ezek nem fognak fájni, ennek éppen az ellenkezője valósul meg: az elhibázott szankciók által okozott válságon mindenki nyer, de Európa óriásit veszít. 


Borítókép: Hollik István, a KDNP képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.