Karácsony nem tud magától részvétet nyilvánítani + fotók

Újabb eset bizonyítja Budapest első emberének „hiperpasszív” nyelvtudását.

Magyar Nemzet
2022. 09. 09. 18:09
II. ERZSÉBET; KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. szeptember 9. Karácsony Gergely fõpolgármester lerója kegyeletét II. Erzsébet királynõ halála alkalmából a budapesti brit nagykövetségen elhelyezett kondoleálókönyvbe írt bejegyzéssel 2022. szeptember 9-én. II. Erzsébet brit királynõ életének 97., uralkodásának 71. évében a skóciai Balmoral kastélyában 2022. szeptember 8-án elhunyt. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre megírt, papírra kinyomtatott angol nyelvű szöveget használva rótta le kegyeletét a II. Erzsébet királynő halála miatt a budapesti brit nagykövetségen elhelyezett részvétnyilvánító könyvbe Karácsony Gergely. 

Az MTI által közölt fotón jól látható, hogy Budapest főpolgármestere egy fehér papírra kinyomtatott, néhány soros angol nyelvű szöveget körmöl át az elhunyt portréja mellett kihelyezett kondoleálókönyvbe. 

II. ERZSÉBET; KARÁCSONY Gergely
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez az eset is jól mutatja, hogy Budapest első embere továbbra is hadilábon áll az angol nyelvvel. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, 

Karácsony Gergelynek nincs államilag elismert nyelvvizsgája, mindössze lektorátusi igazolással rendelkezik, az viszont nem feleltethető meg egy klasszikus középfokú bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak.

II. ERZSÉBET; KARÁCSONY Gergely
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Miután ez kiderült, a főpolgármester azzal próbálta mentegetni magát, hogy neki „hiperpasszív” nyelvtudása van. Hiányosságai miatt egyébként a balliberális főpolgármester már többször is kellemetlen helyzetbe került: például akkor, amikor a Pesti TV riportere angolul kérdezte, elmenekült, de előfordult az is, hogy egy nemzetközi sajtótájékoztatón a párttársa, Barabás Richárd fordított neki.

Íme az egészen közeli kép, amelyből teljesen egyértelmű, hogy Karácsony Gergely másolja a szöveget.

II. ERZSÉBET; KARÁCSONY Gergely
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Borítókép: A Budapesti Közlekedési Központ sajtótájékoztatója, Karácsony Gergely főpolgármester részvételével 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.