Közel ezer migránssal szemben intézkedtek rendőreink

Kilencszáznál is több határsértővel szemben intézkedtek a rendőreink egy nap alatt.

Forrás: Police.hu2022. 09. 20. 6:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 19-én  630 határsértőt tartóztattak fel és 296 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben 96 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Bácsbokod, Hóduna, Kelebia, Katymár, Gara és Hercegszántó területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben 453 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kiskundorozsma, Kistelek, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged területén.     

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy esetben nyolc fő, Budapesten hét esetben 10 fő, Győr-Moson-Sopron megyében öt esetben 45 fő, Pest megyében két esetben 13 fő és Vas megyében egy esetben öt fő  határsértőt tartóztattak fel.

A migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szenegáli, szír, szomáliai, tibeti, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során Bács-Kiskun megyében négy esetben 86, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben 210 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el és embercsempészés miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás.

Balástyán 2022. szeptember 19-én 13 óra körüli időben a járőrök saját észlelés alapján ellenőrzés alá kívántak vonni egy magyar személygépkocsit, amelynek vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, majd a helyszínről távozott. A követett személygépkocsit Balástya belterületén tudták ellenőrzés alá vonni. A gépjármű vezetője a helyszínről gyalogosan menekülni kezdett, azonban a járőrök elfogták a 32 éves georgiai állampolgárt. A gépjármű utasterében 16 fő, magukat szír állampolgárságúnak valló férfi tartózkodott.

Sopronkövesd külterületén 2022. szeptember 19-én 15 óra körüli időben az osztrák–magyar súlyponti akcióban részt vevő járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar személygépkocsit, melyet egy 27 éves, olasz állampolgárságú férfi vezetett. A járműben egy fő, magát afgán és öt fő, magukat indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Ikrényen az M1 autópályán 2022. szeptember 19-én 17 óra 15 körüli időben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzése alapján a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy német állampolgárságú férfit, aki egy német tehergépkocsit vezetett. A jármű átvizsgálásakor a raktérben 25 fő, magát szír és két fő, magát jemeni állampolgárságúnak valló illegális migránst találtak.

Ugyancsak a pécsi főosztály jelzése alapján Inárcson az M5 autópályán 2022. szeptember 19-én 22 óra 30 perc körüli időben az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy német forgalmi rendszámú személygépkocsit és annak 29, éves török állampolgárságú férfi vezetőjét. A gépkocsiban egy fő nő, két fő gyermek és kilenc fő férfi tartózkodott, az illetők török állampolgárnak vallották magukat.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.