időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Orbán Viktor: Nemzeti konzultációt indítunk + videó

Forrás: MTI
2022.09.28. 16:06 2022.09.28. 17:52
Orbán Viktor: Nemzeti konzultációt indítunk + videó

A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy mondja el a véleményét a brüsszeli szankciókról.

– A kormány a mai ülésén elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését: nemzeti konzultációt indítunk a szankciókról – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott videójában.

Mindenkit kérek, hogy mondja el a véleményét, mert csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének

– szólított fel a miniszterelnök a videóban.

 

A miniszterelnök hangsúlyozta: az energiaszankciókat Brüsszel erőltette rá a tagállamokra, ami miatt az energiaárak az égben vannak – fogalmazott. A kormányfő emlékeztetett: Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak. Ehelyett, mint mondta, ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért. 

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén múlt héten azt közölte: a mostani konzultáció egyedülálló Európában, mivel a szankciókról eddig egyetlen országban sem kérdezték meg az emberek véleményét.

A miniszterelnök azzal akarja megoldani az energiaválságot, hogy nemzeti konzultációt indít az EU-s szankciókról


– közölte az LMP a Facebook-oldalán, hozzátéve, szerintük az Oroszországgal szembeni kitettséget a leghatékonyabban a megújuló energia használatával lehetne elérni. 

A Jobbik is reagált a miniszterelnök bejelentésére, a párt a közösségi oldalon arról írt: szerintük az erre szánt összegből 100 ezer magyar család téli tüzelőjét lehetne fedezni és gyújtósnak való konzultációnak nevezte a kérdőívet a bejegyzésben.

Borítókép forrása: Facebook/Orbán Viktor

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.