Szándéknyilatkozatot adtak ki a V4-ek legfőbb ügyészei

A legfőbb ügyészek a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés hatékonyságának növeléséhez szükséges intézkedéseket vitatták meg Pozsonyban.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 10:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 21-22-én  immár tizenkettedik alkalommal találkoztak a visegrádi négyek legfőbb ügyészségei, ahol a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés hatékonyságának növeléséhez szükséges intézkedések vitatták meg. 

Az idei, Pozsonyban megrendezett találkozón Maros Zilinka szlovák legfőbb ügyész, Igor Stríz cseh legfőbb ügyész, a Dariusz Barski a lengyel legfőbb ügyész helyettese, valamint Polt Péter magyar legfőbb ügyész által vezetett delegáció vett részt.

 A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy

a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés fő eszköze az ezen bűncselekmények elkövetésére szánt, vagy annak révén szerzett eszközök és vagyon felkutatása, zárolása, elvonása. Kiemelték a specializáció és a képzések szükségességét, valamint mind a tagállamok, mind a nemzeti hatóságok és a nem állami szervek közötti együttműködés fontosságát. 

A szándéknyilatkozatban továbbá kitértek arra is, hogy a büntetőjogon kívüli területeken végzett munka során a közérdek védelmében, a törvényesség és az alapvető jogok biztosítása érdekében járnak el, a nemzetközi egyezmények szellemében.

Borítókép: a V4-ek legfőbb ügyészei (Fotó forrása: Legfőbb Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.