időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

Szándéknyilatkozatot adtak ki a V4-ek legfőbb ügyészei

Magyar Nemzet
2022.09.23. 10:33 2022.09.23. 11:58
Szándéknyilatkozatot adtak ki a V4-ek legfőbb ügyészei

Szeptember 21-22-én  immár tizenkettedik alkalommal találkoztak a visegrádi négyek legfőbb ügyészségei, ahol a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés hatékonyságának növeléséhez szükséges intézkedések vitatták meg. 

Az idei, Pozsonyban megrendezett találkozón Maros Zilinka szlovák legfőbb ügyész, Igor Stríz cseh legfőbb ügyész, a Dariusz Barski a lengyel legfőbb ügyész helyettese, valamint Polt Péter magyar legfőbb ügyész által vezetett delegáció vett részt.

 A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy

a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés fő eszköze az ezen bűncselekmények elkövetésére szánt, vagy annak révén szerzett eszközök és vagyon felkutatása, zárolása, elvonása. Kiemelték a specializáció és a képzések szükségességét, valamint mind a tagállamok, mind a nemzeti hatóságok és a nem állami szervek közötti együttműködés fontosságát. 

A szándéknyilatkozatban továbbá kitértek arra is, hogy a büntetőjogon kívüli területeken végzett munka során a közérdek védelmében, a törvényesség és az alapvető jogok biztosítása érdekében járnak el, a nemzetközi egyezmények szellemében.

Borítókép: a V4-ek legfőbb ügyészei (Fotó forrása: Legfőbb Ügyészség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.