A DK kifizetőhelye ugyanott van, ahol házkutatás volt DatAdat-ügyben + videó

Nagyon úgy tűnik, hogy egy Szegin bejegyzett cégen keresztül kapnak pénzt Gyurcsány Ferenc pártjának politikusai, és minden bizonnyal a DatAdat könyvelése is ugyanazon a telephelyen készülhetett.

Munkatársunktól
2022. 10. 25. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk Szegin találta meg a NAV a DatAdat könyvelését. Munkatársunk az épületnél, ahol a Bajnai Gordonhoz köthető adatkezelő cégcsoport könyvelése készülhetett, senkit nem talált, még a környéken sem. 

Azonban az ingatlan ajtaján egy másik különös kft. neve is látható, ez pedig nem más, mint 

a Legal and Finance Kft. Ez a kft. Dobrev Klára honlapján is fellelhető, ráadásul mint kifizetőhely van megadva. 

 

Tehát a Demokratikus Koalíció képviselői innen kapják uniós forrásaikat, ezen a cégen keresztül.

A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz és egykori titokminiszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető DatAdat ellen. 

Azonban korábban kiadott közleményükből az derül ki, hogy a DatAdat a törvényi előírásokat megszegve nem bejegyzett székhelyén működött. Itt minden bizonnyal a Szegin található ingatlanra gondoltak. Végül pedig a szükséges iratok jelentős részét a könyvelést végző egyéni vállalkozó be nem jelentett irodájából sikerült lefoglalnia a nyomozóknak.

 

Borítókép: Képernyőfotó (Fotó: Videa)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.