Áder János is részt vesz az ENSZ jövő évi vízügyi konferenciájának előkészítő tanácskozásán

A volt köztársasági elnök már hétfőn New Yorkba utazik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 24. 8:33
ÁDER János
MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János volt köztársasági elnök kedden részt vesz az ENSZ jövő évi vízügyi konferenciájának előkészítő tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában – tájékoztatott a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

A tanácskozást Kőrösi Csaba, a közgyűlés elnöke vezeti, és ezen véglegesítik a 2023-as márciusi konferencia programját, valamint a résztvevők listáját.

 

Az egynapos tanácskozás előtt, hétfőn munkareggeli keretében a közgyűlési elnök, az előkészítő ülés magas rangú résztvevői, köztük Áder János, egyeztetnek a meghívott állandó ENSZ képviseletek vezetőivel arról, hogy miként lehet beemelni – többek között – a víz és katasztrófák kérdését, a víz- és klímaügyek összekapcsolását, illetve az adatokra alapozott döntéshozatal fontosságát a jövő évi vízügyi konferencia programjába. 

 

Utána, még hétfőn a volt köztársasági elnök felszólal a vízügyi konferencia nem állami szereplőkkel tartandó előkészítő konzultációján. Kedden pedig Áder János beszédet mond a 2023-as konferencia előkészítő tanácskozásán.

Borítókép: átadják az MTA Agroverzum Tudományos Élményközpontját Martonvásáron (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.