Bakondi György: Nő a migrációs nyomás

Nő a migrációs nyomás Európa déli határainál, Magyarországra pedig az idén már 230 ezren próbáltak bejutni, míg tavaly egész évben 120 ezren – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombat este.

Forrás: MTI2022. 10. 29. 21:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok megjelenése veszélyt jelent Európa közbiztonságára, közegészségügyi helyzetére. A határvédelem európai érdek, aki az európai határt védi, az európai embereket is védelmezi. Az más kérdés, hogy az EU azt gondolja, előnyös a tömeges bevándorlás – fűzte hozzá.

Egyes európai intézmények és tagállamok „politikailag átszőtt véleménynyilvánítása” szorgalmazza az Európába irányuló migrációt – fejtegette a főtanácsadó. Ráadásul sem erkölcsileg, sem jogilag, sem anyagilag nem támogatják a határvédelmet – tette hozzá.

 

Pedig ha nem sikerül megvédeni az EU külső határait, akkor újra lesznek belső határok, annak pedig kedvezőtlen gazdasági következményei lesznek

 

– mondta Bakondi György.

Jelezte: az Olaszországba irányuló migráció is erősödik, miközben a Frontex – az EU határvédelmi szerve – nem akadályozza, hanem inkább segíti a migrációt.

Borítókép: Bakondi György (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.