Büntetné Magyarországot az egész szankciópárti baloldal

Egy követ fúj a hazai és a nemzetközi baloldal az Alapjogokért Központ értékelése szerint.

Munkatársunktól
2022. 10. 19. 18:39
null
Mallnow, 2022. július 11. Kompresszorállomás a Szibériából Európába földgázt szállító Yamal-vezeték németországi szakaszán, a lengyel határ mentén fekvő Mallnowban 2022. július 11-én. Ezen a napon megkezdődött az Oroszországból Németországba földgázt szállító csővezeték, az Északi Áramlat 1 tervszerű leállítása a rendes évi karbantartási munkák elvégzéséhez, a Yamal-vezetéken pedig május óta nem érkezik földgáz, amikor a Gazprom orosz állami gázipari monopólium leállította a gázszállítást a tranzitországként is szolgáló Lengyelországba. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élen járnak a hazai dollárbaloldal szövetségesei a szankciók erőltetésében is hasonlóan a magyar baloldalhoz – tette közzé Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ „Embert barátjáról” című posztjában. Idézték Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjének egy korábbi Twitter-bejegyzését is, amiben a politikus ezt írta: „Fegyverek, kiképzés, szankciók, energia, Európának mindent meg kell tennie, hogy támogassa Ukrajnát.” A Központ hozzátette: 

a nemzetközi baloldal egyik nap Magyarország megbüntetéséért szólal fel az Európai Parlamentben, a következőn pedig a még keményebb szankciókért.

Az Alapjogokért központ szerint 

a nemzetközi baloldal pontosan úgy viselkedik, mint a magyarországi baloldal tagjai, és ugyanazt is képviseli: a magyar emberek megbüntetését és az esztelen szankciók felerősítését. 

Felhívták a figyelmet, hogy ők együtt alkotják a nemzetközi baloldali hálózatot: bosszút akarnak állni Magyarországon, le akarják rombolni hazánk szuverenitását, és a szankciók erőltetésével végzetesen meg akarják gyengíteni Európát.

Borítókép: Kompresszorállomás a Szibériából Európába földgázt szállító Yamal-vezeték németországi szakaszán, a lengyel határ mentén fekvő Mallnowban 2022. július 11-én. (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.